måndag 12 november 2018

Två saker jag har lyckats med här i livet, i alla fall

Måndag igen. Jag tror att det får bli min nya bloggdag. Söndag kväll brukar jag inte tillbringa framför datorn, och vill helst inte göra det.

Men måndagar sitter jag här.

Lite medtagen just den här måndagen, för helgen har varit händelserik, och vilofattig. Visst, jag har fått mycket gjort, men det är jobbigt när det känns som att jag hade behövt en helg till för att återhämta mig efter helgen. Och då fuskade jag dessutom och tog fredagen till extralördag för att få lite försprång.

Kanske beror en del av utmattningen på att det jag gjorde (målade och tapetserade garderobsväggen i sovrummet) inte blev bra. Det hjälper i alla fall inte. Nu grubblar jag på hur jag eventuellt skulle kunna fixa det, eller om jag skulle kunna göra på något annat sätt, och när jag i så fall skulle hinna det och om jag någonsin kommer att orka. 

Nu börjar det ju att lacka mot årets slut, och jag vet hur det brukar vara så här års. 

Suck. Jag blir trött bara jag tänker på det.

Och nu när jag tänker på det blir jag plötsligt osäker på om vi får plats med en julgran i år, efter att vi köpt en extra hylla för brädspel och div förvaring. *förvirrad emoji utan ögonmått* Men det ordnar sig nog.

I värsta fall slänger jag ut tv:n.

Fast nu har jag, på gamla dar, börjat titta på tv igen, eller inte tv, kanske, men jag använder tv-apparaten för att casta filmer från mobilen ... Jag har nämligen skärpt mig och börjat använda Cineasterna.com. Två filmer i veckan får man se helt gratis om man har lånekort på en bibbla som är kompis med dem, och det är ju som hittat! Jag behöver nämligen skärpa mig nu och proppa hjärnan full med kultur istället för div Youtube-klipp innan den alldeles vissnar. Läsningen funkar fortfarande, men det visuella ska också ha sitt.

Förra veckans filmer råkade bli lite likartade, nämligen Whitney och McQueen. Eller likartade är kanske inte rätt ord. Men det fanns likheter. Och om jag har lärt mig något den här veckan är det att det inte är bra att 1. vara galet begåvad och 2. börja knarka. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar