måndag 5 november 2018

Gillar måndag morgon!

Ny vecka! Grå och dimmig ser den ut än så länge, men jag gillar ändå vad jag ser.

Gillar att jag har tagit ett stadigt tag om min egen krage och verkligen skärpt mig med Todoist, så att jag inte längre ska hålla på och glömma bort saker och stressa över mina måsten utan kan dumpa alltihop i närmaste dator/mobil/iPad för trygg förvaring tills det är dags att agera.

Gillar att jag har skärpt mig med käket, eller rättare sagt med allt det där jag äter mellan måltiderna, så att de 6 hekto jag hade lagt på mig förra veckan har försvunnit igen. Minus 6 kilo ska bli det dubbla. Inte i första taget, kanske, men en vacker (kanske rentav dimmig) dag, så.

Gillar att jag lägger en liten stund varje arbetsdag på sådant som bara betyder något för mig (men som för mig betyder så mycket mer än allt det där andra) och att det redan efter bara ett par dagar har hunnit ge resultat, utan att det för den sakens skull har tillåtits tränga ut något av det som måste vara mitt Prio 1 i år.

Gillar att jag har skaffat mig en analog dagbok/habit tracker/bullet journal som inte liknar något av det man ser på Youtube eller Insta, men som ger mig något att göra med alla mina älskade pennor, washitejpen, klistermärkena osv nu när det inte skickas så många vykort längre.

Gillar att jag har skickat två vykort i förra veckan, och har öppnat min julkortsgrupp på PX-forumet så att jag kommer att få jul- och nyårshälsningar från hela världen i år också. Tack förra-årets-Sandra för att du uppdaterade albumet på Flickr efter förra årets swap så att det bara var att skicka ett snabbt meddelande till forumets värd för att årets grupp skulle bli verklighet. (*öppnar Todoist och skriver in Beställ julfrimärken p1*)

Gillar att jag har kommit igång med läsningen igen, och har hunnit ikapp med min Goodreads Reading Challenge, trots att jag låg 9 böcker efter när jag kom hem från bokmässan med munnen full av blodade tänder. Det hjälper så mycket att jag har lagt in alla köpta böcker på Goodreads som Want to Read, och delat upp dem på olika hyllor efter format (TBR-Audible, TBR-Kindle, TBR-Books osv) för nu blev det så tydligt att jag köper en massa Kindle-böcker som jag glömmer bort om jag inte genast börjar läsa dem, och ganska snabbt försvinner de utom synhåll i Kindle-appen och out of sight är i allra högsta grad out of mind.

Gillar att jag beslutat mig för en No Spend November, inte bara för att inte köpa fler Kindle-böcker, utan för att strypa min ovana att handla på nätet. Vet inte hur många gånger jag fått aviseringar om paket att hämta på posten på sistone, och inte haft en aning om vad det är för något. Jag har blivit som fru Bartolotti i Burkpojken, och vill inte riskera att plötsligt ha beställt hem en unge till, nu när jag har lagt småbarnsförälderåren bakom mig. Dessutom ger det mig en månad att planera julklappsinköpen utan att riskera att klicka hem en massa grejer som jag sedan ångrar, eftersom jag kommit på något bättre.

Gillar/Älskar att jag ska gå på ännu en Teater-på-bio-föreställning ikväll, som min Månadens Kultur-grej för november. Älskade filmen med Barbara Streisand, och misstänker att jag kommer att älska musikalen minst lika mycket. Laddar med väskan full med näsdukar!
Älskar att jag har kommit igång med bloggandet igen! Bästa vanan ever!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar