onsdag 25 juli 2018

Solhatt med inbyggda kylklampar? Finns det?

Så värst mycket sammanhängande ledighet blev det ju inte den här sommaren men jag råkade i alla fall ta semester från bloggandet. Ja, ja, så kan det gå, när man har måndag hela veckan och aldrig vet vad klockan är.

Sedan sist har jag hunnit med en himla massa jobb, och en kort tur till Oslo med båten från Köpenhamn. Och lite Pokemon och alldeles för mycket gnäll över vädret. Jag vet att det är meningslöst att gnälla över sådant som jag inte kan göra något åt, men hallååååå?!? Tre månaders konstant värmebölja?!? Hur är det tänkt att man ska kunna sova om nätterna? Om man inte har en trädgård man kan gå ut och lägga sig i? Va? 

I natt låg jag och baddade mig själv med en blöt handduk, timme efter timme, och tänkte på avsnittet i Downton Abbey där alla får Spanska sjukan vid middagsbordet och sedan ser så eleganta och värdiga ut i sina handsydda nattlinnen och omsorgsfullt broderade lakan när de ligger där och svettas och dör. Inte jag. Inte alls.

Jag har så mycket kvar på listan över sådant vi skulle kunna hitta på under sommarlovet för att inte bli sittande här hemma framför varsin skärm, men de flesta punkterna på listan kräver att man beger sig utomhus, och ärligt talat, jag vill verkligen inte. I går åkte vi ut till IKEA för att köpa lite fler tekoppar, och det räckte med den korta promenaden mellan varuhuset och tågstationen för att jag skulle allvarligt frukta för min hälsa. Det var så stekhett att jag nästan förväntade mig att se gamar kretsa ovanför oss när vi stapplade de sista metrarna fram emot skuggan vid stationen. Att gå ut och vandra i det här vädret, med tyngre packning än några tekoppar, eller försöka sova i ett tält? Hälsovådligt. Dessutom verkar det mesta utomhus stå i lågor, så kanske är det bäst att hålla sig innanför de eldfasta betongväggarna.

Vi har planer för nästa helg, spännande, hett (ha!) efterlängtade planer, och nu vet jag inte om det 1. kommer att bli av pga att SJ ställer in tåg för att inte spåra ur i solkurvorna och 2. kommer att bli kul pga att jag blir så himla grinig i det här vädret. När jag bokade var jag orolig för att det skulle bli regn och blåst och odrägligt, men då kan man i alla fall dra på sig ett par galonisar och en fleece. Vad gör vi om det blir hälsovådligt varmt och vi fastnar ute i solen någonstans utan skugga och vattnet tar slut och de där gamarna faktiskt dyker upp? 

Nej, det är ingen idé att grubbla över det nu. Tiodygnsprognosen sträcker sig ännu inte över nästa helg, så det finns fortfarande hopp. Men som det ser ut nu är det ännu varmare på vårt resmål. *kvider en smula*. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar