söndag 20 maj 2018

X-terminated

Tydligen lönar det sig att inte vara helt professionell och business minded, för när jag bröt ihop och skickade ett lipigt och gnälligt mail till KDP i förra veckan fick jag tillbaka mitt konto. Ingen ursäkt, förstås, och inte heller någon förklaring till varför de hade känt att jag behövde behandlas på det här viset. Det är ju kul att ha fått en chans till, även om mina böcker fortfarande är 404 - page not found, men jag tycker att det är ett sjukt taskigt sätt att behandla folk på.

Och sjukt lite är summan av pepp jag känner inför att publicera om alla mina böcker i hopp om att de ska bli synliga igen. 

På det hela taget, en rätt så opeppig vecka. Jag bara jobbar, från tidig morgon till sen kväll, och ute skiner solen.

Inte som det lär vara senare i sommar, när jag har tid att vara ute och har planer på att vara just det. Jag har införskaffat ett tält som är helt bärbart och lite annat smått och gott och tänker vandra lite Skåneled och sova ute i friska luften och få lite myggbett och kanske lite rosor på kind, rentav. En gång innan har jag försökt mig på Skåneleden, när jag gjorde research inför det som numera går under beteckningen Fridhemsromanen, men det slutade illa efter bara några timmar med solsting och panikångest och räddningsaktion och skam och nesa.

Nu har jag ju närt en rutinerad Strövare vid min barm, så jag tänker att det nog inte ska behöva sluta på samma sätt. Minstingen får helt enkelt följa med och laga maten och läsa kartan och slå upp tältet och skrämma bort alla vilda djur.

Men först har jag en deadline att klara av. Bara tre kapitel kvar att översätta och jag vet fortfarande inte vem mördaren är. Rätt så imponerande, om jag ska vara helt ärlig, och det ska man, sägs det. Jag brukar kunna se rätt bra runtom hörn i deckare, efter att ha läst massor av sådana under "my misspent youth" och lärt mig känna igen både planteringar och s k red herrings när jag ser dem, men den här var klurig. Spännande in i det sista.

Som livet självt, kanske rentav?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar