söndag 7 januari 2018

Alla dessa o-dagar som kom och gick, låt mig gissa, det var livet?!

Alla de här dagarna som aldrig blir. När man blåser hela dygnets ork och energi på en dum datorgrej redan efter frukost och sedan bara vill få gå och lägga sig precis hela dagen. När man har cirka 25 grejer på Att Göra-listan och bara sitter och tjurar istället, med huvudvärk och ledvärk och och fan-vad-jag-är-less-på-det-här-värk precis överallt.

De dagarna kan jag klara mig utan.

Jag vet inte om det är fullmåne eller något, men alla i hushållet har varit på synnerligen dåligt humör  på sistone och det ger en synnerligen taskig stämning som jag inte vet hur jag ska vända. 

Att jag är grinig begriper jag ju. Jag har inte skrivit på flera veckor och då blir det alltid så här. Men de andra? Speglar de bara min frustration? Drabbar skrivabstinensen hela familjen? Borde jag söka upp någon FörfAnon-lokalavdelning åt dem?

Eller så borde jag se till och bli klar med min nuvarande översättning i tid att hinna få en skrivdag eller två i skarven innan nästa. Mmm ... skrivdag ..., som Homer skulle ha sagt. Men på det humör jag är idag hade det väl bara blivit en mecka-med-den-djefla-datorn/nätverket/routern/externa-HD:n/annan-dum-dator-grej-dag och när jag väl har fått teknologin att funka är det dags att återgå till det avlönade arbetet igen.

Universum och dess vinkar alltså, aldrig fattar jag väl dem.

Jag kan ändå inte bestämma mig för vad jag skulle skriva, om jag finge chansen, så det är kanske lika bra att jag ingen skrivtid har. För varje morgon vaknar jag med en ny plotbunny i huvudet, känns det som. Nu när jag inte hinner skriva något och kan konstatera att det där höll inte eller det där blev inget bra börjar de föröka sig i sann kaninfart. Min skrivhjärna börjar kännas som bröderna Marx hytt på båten över Atlanten.I morgon borde skolan börja igen, men se det gör den inte, för minstingens frilansfientliga plugg inleder terminen med inte bara en utan två studiedagar. Jag försöker att inte tänka på hur mycket jobb jag har kvar innan deadline och fröjdas över två dagar till utan väckarklocka.

Dagar eller o-dagar, det återstår att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar