söndag 24 december 2017

En synnerlig god jul önskar jag mänskligheten

Och så var det julafton. Ingen dag på året är väl så efterlängtad, och så snabbt överstånden. I år har jag lyckats undvika att stressa ihjäl mig inför storhelgen, och jag hade sett fram emot en ovanligt avkopplad och mysig jul. Nu kom tomten med ett rejält stresspaket i sista minuten och som vanligt är det bara att le och tacka, trots att jag egentligen bara ville skrika rakt ut.

Men visst, jag ska inte gnälla, granen står så grön och grann i vardagsrummet och barrar knappt alls än så länge. Kolan blev någorlunda lyckad och chokladmorsellerna blev förvisso misslyckade men bidde istället till något helt nytt som visade sig vara riktigt smarrigt. Alla verkar glada och nöjda med sina julklappar och nu väntar två lediga dagar då jag hoppas få tid att 1. bara lata mig och 2. fixa de sista detaljerna på Konrad och jultavlan.

Ute öser regnet ner men det struntar jag i. För nu har lugnet lagt sig och jag tänker krypa ihop i soffan med en god bok, en kall julmust, en knäckemacka med julskinka och senap på, och lite lagom misslyckat julgodis. I bakgrunden spelar souliga jullåtar handplockade av Peter LeMarc som har så mycket bättre koll på det där med musik än vad jag har.

En vecka kvar på året. Jag tror mig redan ha ett rätt så bra hum om vad jag vill att det nya året ska bära med sig, men tänker fortsätta grubbla lite till i alla fall.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar