söndag 3 december 2017

Dags att hålla tummarna!

Första advent men bara tre veckor till jul. Det känns inte rätt. Visst, allting går snabbare nu för tiden, men jag tycker ändå att det ska vara minst fyra veckor till jul när det första ljuset tänds i adventsljusstaken. Det är väl ändå det minsta man kan begära?! En vecka mellan varje ljus, fyra ljus i ljusstaken. Hur kan det bli tre???

Tänk, en gång i tiden hade jag femma i Särskild Matte. Nu kan jag inte ens räkna ut hur länge det är till jul.

Inte för att det spelar någon roll. Jag har köpt ALLA julklappar och om inte det kommer att göra mig till hela mänsklighetens främsta hatobjekt så vet inte jag. Men det kan det faktiskt vara värt om jag slipper ränna runt som en skållad råtta nere i julrushen på stan dan före dan. Go on, hata på ni bara.

Jag har jobbat helt otroligt mycket den här veckan och vet att det kommer att jämna ut sig nästa vecka men just precis nu känner jag mig nästan nöjd med min prestation. Det är sällan jag gör det, så unna mig några minuter, okej? Det här året har fyllt på hyllorna med utgivna översättningar rätt rejält och om det inte var för att hyllan nedanför med mina egna böcker ser så ynklig ut i jämförelse skulle jag må rätt så gôtt. Men nästa år, kanske?

Jag är så nära att bli klar med andra Konrad-boken att det är löjligt, men jag måste invänta den rätta vågen för att kunna ta mig hela vägen in i mål. Jag behöver ett litet maniskt ryck av självförtroende och kreativitet, i kombination med några timmars ostörd skrivtid. Det är så sällan alla planeter radar upp sig så perfekt, men hoppet är det sista som överger människan, i synnerhet om hon skriver. Kanske, kanske kan de perfekta förutsättningarna infinna sig under den kommande veckan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar