söndag 17 december 2017

Alla goda ting på tredje advent.

Tredje advent och jag tror att min hjärna kan ha drabbats av någon form av kortslutning. Plötsligt verkar allt så uppenbart, och så kan det ju inte vara. 

Under några outhärdliga timmar trodde jag att allt var över, att jag skulle bli tvungen att ge upp min passion och lägga ner det enda som verkligen betyder något utöver familjen. Men nu tror jag att jag har hittat ett sätt att kunna fortsätta skriva.

Kanske har jag äntligen förstått konceptet med att allt inte nödvändigtvis behöver vara svart eller vitt, allt eller inget, himmel eller pannkaka. Kanske kan man plocka russinen ur lussekatterna (för de blir godare utan) och hålla fast vid kärnan i det som betyder något, utan att låta allt runt omkring ta över hela ens liv?

Om jag lägger ner allt som har med skrivandet att göra, utom själva skrivandet, då går tidsschemat ihop. Då får jag tid för både jobb och familj och skriv. 

Eureka, som de gamla grekerna brukade säga.

Nu tänker jag jobba som en skållad råtta hela veckan och sedan väntar ett välförtjänt jullov. Den lediga tiden ska jag ägna helt och hållet åt familjen, utom några få minuter här och där då jag ska fundera över vem jag egentligen vill vara och vad som är viktigt i mitt liv.

Sådana där småsaker som det kan vara bra att köra en inventering på ibland.

3 candles by PaulSh, on Flickr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar