söndag 10 december 2017

Advent 2 = Bok 2! (Det säger ju nästan sig självt.)

Ta i trä och allt sådant där, men nu har jag släppt ifrån mig andra Konrad-boken för korrläsning. Jag hade helt gett upp hoppet om att någonsin få ihop eländet men nu så! Det är en helt speciell sorts lycka, den som drabbar en idiot som fått för sig att hon kan skriva böcker, när det sedan faktiskt mot alla odds blir en bok.

Ingen bok som kommer att välta några kiosker eller orsaka köbildning i boklådorna eller så, men ändå. Det är min första fortsättning, och som sådan har den ett enormt symbolvärde. Kanske är det så att Bok 1-förbannelsen är bruten? Kanske är det så att jag borde passa på att skriva klart andra uppföljare också, innan planeterna faller ur sin raka linje igen?

Jag kommer förmodligen inte att hinna, men det vore häftigt om jag gjorde det.

Annars är det en sådan där sömnstörd vecka då hjärnan är rätt så offline för det mesta, och jag passar på att göra saker som jag varit efter med, som att skriva klart och skicka iväg de sista julkorten och röja mitt arbetsrum så hårt att Marie Kondo skulle gråta av avund om hon såg det. (Nej, det skulle hon förstås inte.) I röran hittade jag en ljusslinga som jag inte har något som helst minne av att jag har köpt och nu blev det så fint och färggrannt inne på mitt kontor att jag bara vill sitta och jobba precis hela tiden.

Oj, så många böcker det kommer att bli, om vi bara slipper strömavbrott!

Vädret är kallt som attan men ännu ingen snö. I morgon blir det regn. Skåne, alltså. Det kommer att ta många generationer innan mina gener har vant sig vid den här väderleken. Till dess får jag frysa, trots att vinterjackan är framplockad och benvärmare har importerats från (förmodligen) Kina. Här i Sverige har de nämligen gått ur modet. Den som bestämde det borde faktiskt avgå, omedelbart, utan att passera gå.

Nu håller jag tummarna för att den här lite maniska sömnbrist-fasen ska hålla i sig tills jag blivit klar med min romance-uppföljare också. Och tills jag har hunnit baka lite lussebullar.


Two Candles by Mariano Pernicone, on Flickr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar