söndag 26 november 2017

Återhämtning eller bristen på dito

Jag överlevde mardrömsveckan, men bara nätt och jämt. Nu hämnas kroppen genom att bryta ihop på alla tänkbara sätt, infektioner och inflammationer och mardrömmar och tandvärk och ryggont och bihålor och förkylningsblåsor och you name it, det gör ont.

Men jag vet ju precis vad jag har gjort för att förtjäna det, så jag försöker acceptera mitt öde och ta det lite lugnt den här veckan (veckan innan deadline, yeah right!). Jag sover så mycket jag kommer åt, något som starkt underlättas av att makens hosta from hell har botats genom underverket antibiotika (efter bara tre månaders helvete, tack för det, vårdcentralen!). Mina stressrelaterade krämpor kommer också att gå över, jag vet ju det. Om jag bara kan slappna av och låta kroppen återhämta sig lite.

Och snart är det ju jul. 


via GIPHY

Nej, jag hade min julnoja tidigt i år så jag har faktiskt beställt nästan alla klappar redan och vet vad jag ska köpa utöver dem, så läget är helt under kontroll. Efter de senaste årens mer eller mindre missade julpepp har jag inga som helst förväntningar inför den här julen. Kanske hinner jag baka något, kanske inte. Kanske hinner jag vara lite ledig över helgerna, kanske inte. Kanske får jag någon kul julklapp, kanske har jag redan köpt en till mig själv så att jag blir glad ändå. (Säg inget till tomten, bara!)

Det blir som det blir. Bara jag får ta det lite lugnt med familjen ett par dagar, tända lite ljus och känna doften av granen, kolla på Karl-Bertil och äta något gott, så blir jag nöjd. Det här året har varit tufft, men jag är fast besluten att avsluta året med lugn och ro. Och julafton är på en söndag, så då kan till och med en frilansarslav som jag slappa med gott samvete. Pax för att bädda ner sig under varmaste filten med en god bok och lite julgodis!


via GIPHY

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar