söndag 3 september 2017

Känd från TV

Hoppsan, ännu en söndag passerade visst utan att jag riktigt märkte det ...

Veckan har varit lite rörig men läget är fortfarande någorlunda under kontroll. Underligt nog har jag haft mer ångest än på länge, till synes utan anledning. Det känns inte bra, i synnerhet inte just nu när jag har årets förmodligen mest krävande månad framför mig.

Jag jobbar en del, men har svårt att koncentrera mig. Jag skriver nästan ingenting, men tänker på mina historier nästan hela tiden. Kanske vore det bättre att ta ett par, tre, dagar och bara skriva av mig? Törs jag det?

Törs jag låta bli?

Jag har förstått att temat för mina kaotiska nätter är just det - kaos. Katastrofer och krig och död och elände. Käckt. Är det något som jag känner på mig är på väg eller är det något som jag kommer att framkalla med min ångestframkallade förvirring? Höna eller ägg, den eviga frågan.

Fast här hos mig är svaret alltid ägg. På frågan vad jag ska äta till lunch, vill säga. Jag har Zuckerbergat min arbetslunch till två mackor med stekt ägg, precis varenda jävla dag. Det är lagom mycket och lagom nyttigt och så slipper jag lägga några besluts-resurser på det. Jag har redan tidigare anammat hans garderobsfilosofi och har bara likadana kläder så att jag kan se likadan ut varje dag och slipper grubbla över om något matchar eller skär sig. Jag har shoppat lite inför Bokmässan: två svarta klänningar och en svart kofta. Suck, Sandra. Jag hade verkligen bestämt mig för att köpa något i en annan färg, men det slutar alltid med svart. Alla andra färger gör mig så synlig. Jag kanske borde testa greenscreen-grön?

För övrigt har jag under veckan upplevt mina 15 minuters berömmelse, när mitt namn skymtade förbi i vitt ton-i-ton-med-bakgrunden i säsongspremiären av Babel. Ujujuj, sådant hände aldrig när jag översatte Harlequin-böcker! Nu kan jag i alla fall skriva dit "Känd från TV:s Babel" på mina visitkort. På baksidan. Med kulspetspenna. Nej, det får nog bli blyerts. Jag vill inte att någon ska tro att berömmelsen har gått mig till huvudet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar