söndag 30 juli 2017

Slutspurten

Nu är det bara en vecka kvar på semestern. Ja, inte min semester, alltså, för den tog slut för länge, länge sedan. Men makens och i förlängningen även minstingens. Sedan blir det jobb/skola igen och jag får arbetsro här hemma. Jag är verkligen otroligt lättdistraherad och inte ens det faktum att jag har eget rum har underlättat koncentrationen på sistone. Det ska bli spännande att se om jag kan öka produktiviteten när jag så småningom blir ensam hemma på riktigt. Och spännande att se om jag i så fall kan göra något med den extra tid eller extra ork som det skulle generera.

Jag har ju en hel del saker som jag skulle vilja göra, men är väldigt dålig på att få saker och ting gjorda. 

Inför sommarlovet började jag skriva upp alla tänkbara utflyktsmål som vi diskuterade på en whiteboard i köket. Det blev en ganska lång lista, sådant som vi har gjort innan och ville göra om, sådant vi aldrig gjort men gärna ville pröva, något jag läst om i tidningen, något jag sett på Facebook, osv. Man behöver aldrig ha tråkigt om man har Staycation i Malmö-området, med hela Skåne och Själland inom dagsutflyktsradien.

Men därifrån till att faktiskt komma ut genom dörren och sticka iväg på någon av alla de där utflykterna ... Huj.


För 23 år sedan flyttade jag till Malmö och den där första sommaren promenerade jag en hel del nere vid kanalen med min förstfödde, eftersom vi bodde där i närheten. Då såg vi de där trampbåtarna som man kan hyra och jag lovade att vi skulle testa det någon gång. Det gjorde vi aldrig. Men i torsdags tog jag ledigt för att inte missa vad som såg ut att bli den sista sommardagen på sommarlovet, och vi stack in till stan och hyrde en trampbåt en timme. Inte med den förstfödde sonen, utan med den sistfödde, men bättre sent än aldrig, kanske?

Ingen plurrade och ingen led skeppsbrott och efteråt blev det fika och värre saker kan man minnas när man ser tillbaka på en sommar. Och det tog bara 23 år från idé till genomförande.

Bara en vecka kvar av sommaren nu. Kan det hinna bli något minne till?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar