söndag 18 juni 2017

Sista rycket nu, for i helvede, man!

Jag har en rumphuggen arbetsvecka kvar innan det blir semester och det känns ungefär som vad jag kommer att klara av. Det får bli rätt så häftigt mycket jobb den här korta kommande veckan om jag ska hinna med allt som behöver bli gjort, men jag tror att det kommer att vara värt det när jag sedan får släppa allt och bara vara i två hela veckor. Det svåraste blir att skita i mina egna böcker, tror jag, för de står och rycker i dörren och gnäller om att bli skrivna eller omskrivna, redigerade och korrade, men jag har inte tid och ork för dem tyvärr, inte just nu. 

Jag försöker att inte må dåligt över det men det är svårt. Det är väldigt mycket som skaver och stör i min gamla hjärna just nu och jag känner hela tiden hur visaren är på väg över på rött. Jag vill inte må dåligt nu, det finns liksom ingen anledning, tvärtom, och jag har så mycket jag vill göra som jag inte klarar av om hjärnan lägger ner. Jag tvingas prestera i smyg, göra saker i periferiseendet eller i småsnuttar som inte märks så mycket för att det inte ska synas att jag gör framsteg. Tur att den gamla tröghjärnan är så lättlurad. Sakta sakta händer det grejer.

I veckan som gått har jag försökt skala bort ännu mer stress ur livet. Bland annat har jag rensat ur min Feedly på pinsamt många 'blivande författare'-bloggar och skrivbloggar som jag bara mådde dåligt över och ändå aldrig hann läsa. Nu är det uppfriskande få inlägg att läsa när jag öppnar sidan och nästan bara sådant som jag vill läsa, inte bara sådant som jag känner att jag borde

På tal om bloggar och borde har jag hemskt dåligt samvete för mina två författarbloggar som jag så duktigt gjorde inlägg på varje vecka förra året men nu knappt lyckas skriva något på ens en gång i kvartalet, vardera. Så länge jag inte skriver färdigt några böcker och har kul erbjudanden eller releaser att berätta om känns det meningslöst, men samtidigt, för fan, vad är man för författare om man inte pallar att skriva några ord en gång i veckan? Serr? 

Men den här bloggen, min jag-blogg, den får de bända ur mina kalla, stela fingrar. Hur meningslösa inläggen än blir. Det är fanimig inget löfte, det är ett hot!

Bara några få dagar kvar nu. (Orka, orka) Sedan blir det ferie i Danmark med wienerbrød og hygge och jag känner mig mer förberedd än någonsin tidigare efter att ha sett om hela Mordkommissionen på dvd och kollat på de första nyrenoverade Matador-avsnitten i DR-appen. Hvor skal vi dog få det dejligt!
Nu går det undan!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar