söndag 4 juni 2017

Nej, Pelle ska inte få någon fidget spinner. Pelle ska få en banan.

Lite mer lagom sommarvarmt den här helgen, men eftersom jag har tagit på mig att fixa klassens avslutningspresenter till pedagogerna har jag garanterat något att gnälla över i en vecka till. Tack och lov eller vad man nu ska säga. Det ska inte bli "bara" en blomma men vad det blir säger jag inte. Klart är i alla fall att jag kommer att lägga ner alldeles för mycket tid och förmodligen även för mycket pengar på presenter som förmodligen inte kommer att uppskattas något särskilt. Får man "bara" en blomma kan man i alla fall slänga den med gott samvete efter några dagar.

Efter att ha googlat och funderat och youtubat och pinterestat till förbannelse gav jag mig igår ut på inköpsrunda inne i människobyn. Det gick ganska snabbt att konstatera att verklighetens likheter med den virtuella världen endast är ytliga och missvisande och jag hittade ganska precis ingenting av det jag hade tänkt köpa. 

Jag, på väg in i butik ett: Å, vad kul det här ska bli och så glada pedagogerna kommer att bli när de inte "bara" får en blomma.

Jag, på väg in i butik fem: Det här var kanske inte lika lätt som jag hade trott. Men det kommer att vara värt det när barnen ser pedagogernas glada miner.

Jag, på väg in i butik tio: Vad fan är det egentligen för fel med "bara" en blomma? Det är minsann inte alla som får blommor. En blomma är minsann inte koskit.

För där någonstans förvandlas jag till Lena Nyman som lackar ur på Gösta Ekman och vägrar köpa någon leksak till sin lille Pelle. Det är helt enkelt FÖR SVÅRT att köpa presenter till människor som man egentligen inte känner och inte kan avgöra om de skulle föredra en deckare som utspelar sig vid Lunds Universitet framför en roman om någon som käkade ett moln som var lika stort som eiffeltornet.

Och så den ultimata knäcken till självförtroendet som uppstår när man har varit i ca 73 olika små gulliga presentaffärer och sedan hittar precis det man har letat efter på Clas Ohlson ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar