måndag 26 juni 2017

I skarven

Flyga drake vid Vesterhavet
 - ingen sörjer att det är för kallt att bada
om man bara har en drake med sig

Det är inte alldeles lätt att märka övergången mellan 'oj, vad mycket jag har att göra med jobbet' och 'oj, vad mycket jag har att göra med hus och hem'. Det är alltså fullt möjligt att "gå på semester" och inte växla ner minsta lilla utan bara braka på i samma hastighet, rakt genom en midsommarhelg och in i veckan därpå.

Jag är ledig nu, borde jag påminna mig om en gång i timmen eller så, om jag ska hinna fatta det innan vi sticker på semester i övermorgon. Än så länge har det inte märkts speciellt. Jag har röjt balkongen och fixat med de nästan döda krukvästerna och kört grejer till tippen och tvättat och handlat och monterat en grill och sorterat ett oändligt antal legobitar och läst ett nästan oändligt antal kapitel Harry Potter för minstingen och försökt läsa lite för mig själv också fast det går så där.

Och så har jag jobbat med minstingens sömnstörningar, och även om det redan gett resultat efter bara några dagars ledighet så har det inneburit flera timmars utebliven sömn för egen del. All work and no sleep makes mama cranky! Jag vet att det är övergående, men sömnbrist är något av det sämsta jag är på att hantera. Bara två nätter kvar nu, sedan åker vi bort och sömnträningen får ta paus. 

Det ska tydligen ösregna de första fyra dagarna av vår veckolånga semester, så det känns som att jag kan behöva lite mentala resurser för att kunna göra "sitta instängda i en pytteliten stuga i ösregn" till ett positivt minne för livet. Jag tar med en massa böcker, förstås, och rit- och målargrejer som säkert kommer att förbli oanvända hela resan, spel och kortlek och pysselböcker och kanske någon kul överraskning som jag kan trolla fram när läget börjar bli kritiskt.

Men vad oroar jag mig för, egentligen? Vi ska ju till the land of the Lego and the wienerbrød. Det kan väl inte bli annat än lyckat?

Om jag bara kunde sluta stressa. Jag har ju faktiskt semester nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar