tisdag 13 juni 2017

Hoppsan, jag råkade visst tappa ut väckarklockan genom fönstret ...

Med en sista kraftansträngning släpade jag mig hem från skolavslutningen och med ett svagt pysande ljud som enbart kunde uppfattas av väldigt känsliga öron kollapsade jag i fåtöljen i vardagsrummet med iPaden och Youtube och "Prata inte med mig, snälla." Sedan blev det inget mer gjort den dagen. Icke helt optimalt med tanke på Att göra-listans imponerande längd, men ibland måste man bara anpassa sig efter verkligheten när kartan inte överensstämmer med den.

Sedan fick jag tack och lov sova ordentligt inatt (helt orimligt gott och ostört och drömlöst!) och jag fick sova tills jag vaknade av mig själv (!!!) vilket förvisso var ganska tidigt, men det är inte det som är poängen. Lycka är en avsaknad av väckarklockor, jag är ganska övertygad om att det är en av få helt objektiva sanningar här i världen. Därför tänker jag nu inte ställa några som helst alarm eller klockor på två hela månader och det känns så himla skönt. Nej, det blir inte så mycket semester i år heller, ett par veckor på sin höjd, men de veckorna ska jag å andra sidan vara helt och hållet ledig, ingen dator ska jag ta med mig och det blir inget smygjobbande när de andra sover eller liknande. Återhämtningen, den heliga, ska äntligen få ta lite tid.

Sedan får jag väl acceptera att det som egentligen hade kunnat bli gjort på en kafferast istället kommer att ta ett halvår till. Suck.

Istället idisslar jag om gamla prestationer och byter omslag på en av mina barnböcker för att se om det gör den minsta lilla skillnad. Det kommer nog att ta uppemot en vecka tills det har slagit igenom, men då ska jag köra lite annonser och se om det är fler som klickar på ett blått och flott omslag än på ett grönt och skönt.

Det egna läsandet går oerhört segt i år, så jag har bestämt mig för att minstingen ska få föregå med gott exempel och fixat en läsbingo till honom. Det är tredje året på rad som han får en bingobricka efter skolavslutningen. I år blev det två: en sommarlovsbingo med olika aktiviteter, typ grilla korv, plocka jordgubbar, testa ett nytt museum, lära sig ett nytt kortspel osv, och så den här läsbingon. 


Han är 9 3/4, så ganska lagom gammal för den tredje Harry Potter-boken. Vi läser en HP om året, alltid på sommarlovet. De är liiiite för otäcka, men det går. Och när vi har läst färdigt får han se filmen. Den brukar behövas ses i dagsljus, åtminstone de första gångerna. Nackdelen med livlig fantasi: lätt att det blir väldigt otäcka mardrömmar!

Men vad vet jag om det, jag som sover som en stock!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar