söndag 28 maj 2017

Väderomslag och bokomslag

Och så kom värmen och med den sömnlösheten och myggen som äter småbarn till frukost, middag och kvällsmat så att inte minstingen heller kan sova. Det är bara han som blir stungen, men han blir det desto värre, och det är inga små bett heller utan stora röda svullna blaffor över hela kroppen, till och med under ena foten. Någon måste smaka myggodis! Tack och lov tycker myggorna (och alla andra) att jag är ointressant men det räcker med värmen för att sätta mig ur kommission. Jag går omkring som en svettig zombie och får ingenting gjort, trött som attan men kan inte sova och orkar knappt ens gnälla över värmen. Nu har solen gått i moln men värmen blev kvar, en klibbig åskvärme som får kläderna att kännas som våtvarma omslag. Den som ändå vore naturist ...

Jag lider svårt av värmen och ännu svårare av att inget av det jag skriver på någonsin blir klart. Jag hade en bok som jag tänkte ge upp och bara ge ut för att få det överstökat, men betaläsarna gillade den och då tänker jag genast att jag måste jobba vidare på manuset. Jag började pilla lite smått och vips hade jag råkat ändra så att huvudpersonen var mördaren. En sådan lite detalj kräver nog en del justeringar i resten av texten, misstänker jag. Suck. Tillbaks till ruta 1,5.

Men det är rätt så typiskt mig. Om jag får väldigt kritisk feedback som hackar på än det ena, än det andra, så blir jag otroligt defensiv och vägrar ändra på så mycket som ett komma. Men om läsarna säger att de tycker att det funkar och att det är spännande och att det var många oväntade vändningar och att sexet är "hot" ... Ja, då ser jag bara bristerna och massor av saker som jag vill utveckla vidare. Berg-och-dalbane-hjärnan är inte bara upp och ner, den är även bakochfram. Och så funkar den som sagt inte över ca 17 grader Celcius.

Andra Konrad-boken blir inte heller klar någonsin, eftersom jag bara jobbar på annat hela tiden. Jag har översatt nästan allt jag hade, i hopp om att översättningsprocessen skulle skaka loss vad det nu är som inte funkar i det manus jag har nu, men det funkade inte så nu är den fortfarande dålig men på två språk. Istället gjorde jag ett nytt omslag till Bok 1, inte för att jag behövde det utan för att det var varmt och jag inte orkade städa. Det blev blått och rätt så fint, tycker jag just idag. I morgon har jag säkert hunnit ändra mig. Det beror på vad det blir för väder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar