söndag 14 maj 2017

Gult är ju så fult eller försommaren har kommit till Skåne

Ännu en vecka har passerat och ska summeras. Jag inser att det är nyttigt och jag vet att jag mår bra av det, men ack, vad svårt det kan vara ibland. För det är ju så mycket som hinner hända på en vecka och i min berg-och-dal-bane-hjärna kan jag hinna många varv upp och ner från söndag till söndag.

Den här veckan har varit mycket jobb men också mycket skriv. Jag trodde att jag skulle bli klar med en kort roman som jag jobbat med lite sporadiskt under det senaste 3/4-året, så jag beslöt mig för att lägga Konrad 2 åt sidan och koncentrera mig på den, men trots att jag lade ner ganska mycket tid som jag egentligen inte hade att avvara lyckades jag inte få ihop texten till något vettigt. Den är hemskt spretig eftersom jag har ändrat mig så många gånger under resans gång, och pacingen är helt off, som tysken säger. Istället för att kämpa vidare efter vad som kändes som ganska många bortkastade timmar gav jag bara upp och hittade en billig betaläsare som förhoppningsvis kan tala om för mig om det är värt att fortsätta pilla med det manuset. Det vore surt att behöva slänga alltihop, men det vore kanske lika bra, för boken är så olik allt annat jag har skrivit att den inte skulle hjälpa till med att sälja mina andra böcker. Det sista jag behöver är en läsekrets till, ärligt talat. Jag lyckas ju inte mätta de läsare jag redan har.

Mitt introspekta grubbleri har fortsatt även den här veckan. Till saken hör att jag har upptäckt att bibblan här i stan erbjuder fri läsning av alla tidskrifter på Pressreader om man bara loggar in med sitt lånekortsnummer på deras hemsida och har varit lite smått i tidskriftshimlen sedan dess. Eftersom en av mina största svagheter här i livet är just tjocka, dyra tidskrifter med blanka sidor har jag varit som ett barn i en godisaffär här i veckan. En av tidskrifterna jag läste var Modern Psykologi, och det var ju dumt gjort, det borde jag ju ha förstått. Där läste jag nämligen ett par grejer, bara lösryckta meningar i ett par olika artiklar, men jag kände mig så väldigt träffad av dem och de har legat och skavt sedan dess. 

Insikter är nog ärligt talat överskattade, i alla fall om de inte åtföljs av en detaljerad åtgärdsplan så att man vet vad man ska göra åt eländet. Det var ganska många år sedan nu som jag gjorde slut med psykiatrin men ibland kan jag sakna någon opartisk att samtala med, som inte blir sur så fort man antyder att man kanske inte är helt lycklig. Samtidigt vet jag ju hur ihåligt det känns, att den enda man har att prata med är någon som får betalt för att lyssna. Nej, jag ska nog hålla mig borta från den sortens samtal. Och inte läsa nästa nummer av Modern Psykologi när det kommer ut någon gång i juni. Det får nog bli Easy Living eller något annat käckt istället.

Igår var vi upptagna med Öppet Hus på Kulturskolan och allmänt hushållsstök, men idag var det söndag och sommarvärme efter en tids arktisk kyla, så veckan rundades av med en söndagsutflykt med fika utomhus i solen och glass och bara bleka ben. I morgon ska det bli kallare igen, så man får passa på. Även om jag på sistone har varit ganska besatt av tanken på att flytta ifrån Skåne måste jag erkänna att jag blir alldeles varm inombords när jag kommer ut från stan och hamnar mitt mellan ett par sådana här knallgula fält. Jobbigt bara på Insta, för jag försöker skriva och hashtagga på engelska på mitt barnboksförfattarkonto och jag vill inte gärna tagga mina foton med #rape ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar