söndag 16 april 2017

Desperately seeking den rätta tapeten

Livet går vidare och stöket och ommöbleringen i evighet, amen, typ. Det görs framsteg men allt tar så mycket mer tid än jag hade räknat med och slutet är ännu inte i sikte. Framför allt är det tapeten till den lilla snutten vägg som vi behöver något kul på i hallen som lyckas undgå upptäckt. Det är en udda liten vägg-stump på 215x150 cm som behöver något rejält annorlunda och hur vi än googlar eller springer i färghandlar och bläddrar i överdrivet stora böcker så hittar vi den inte. 

Det är ett akut fall av "Jag har ingen aning om hur den ska se ut men jag kommer att veta att det är den rätta när jag får syn på den!" med inte helt obetydliga inslag av "gillar du den där, nej fy, men den här gillar jag, jaså, den hatar du, suck, vi letar väl vidare då" och sådana är ju som bekant helt hopplöst att googla efter. Nåja, jakten fortsätter. Det finns nog några burmesiska och kanske någon enstaka paraguayansk tapetsajt som jag inte har kollat än. Finns det färgaffärer på Mars och hur snart kan man räkna med att shoppingresorna dit kommer igång?

Idag har jag i alla fall lyckats lösa mysteriet med de nya glashyllorna i den gamla billy-bokhyllan (spoiler alert: tändstickor!) och fått alla böcker, spel och filmer på plats på de vanliga hyllorna bredvid. Ett obetydligt steg för mänskligheten men jag är rätt glad för det (framför allt tändstickorna!). Jag har hittat så många gamla favoriter som jag blir sugen på att läsa om när jag har gått igenom alla böcker och det är verkligen gamla favoriter vi talar om. En sak som jag har uppmärksammats på under Den Stora Bokflytten är hur lite böcker jag har köpt de senaste åren. Eller, jag har ju köpt hundratals, men de ligger allihop i en app på min platta och står inte och samlar damm i vardagsrummet. Säga vad man vill om e-böcker, men när det är dags att flytta, då bär jag gärna den kartongen!

Lösningen på Billy-mysteriet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar