söndag 2 april 2017

Åtta platta paket som förändrade livet

Det här med lysande idéer som visar sig vara mer besvär än nytta, det verkar vara min grej. Nu gäller det dock inte någon ny bokidé, nej, jag har inte ens varit i närheten av datorn på hela helgen. Den har jag istället tillbringat i verkligheten där jag i mitt anletes svett har monterat IKEA-möbler och kånkat prylar, böcker och möbler från rum till rum tills armarna tänjdes ut och knogarna släpade i golvet. Jag har brutit precis varenda nagel och är både gul och blå och omplåstrad över hela kroppen.

Det räcker liksom inte med vårstädning när man har försummat sina husmoderliga plikter år ut och år in. Då ska det något större till. Och så råkade jag säga något om att vi kanske borde måla om i vardagsrummet under semestern och maken råkade säga något om att jag fick fria händer om han bara slapp bry sig (något som han snabbt tog tillbaka när jag kom med inköpslistorna, men den diskussionen spar vi till skilsmässodomstolen) och plötsligt blev jag så pepp på att göra om att innan jag visste ordet av hade vi flyttat matplatsen från vardagsrummet till hallen och datorhörnan från hallen till vardagsrummet och bokhyllorna från sovrummet till vardagsrummet och böckerna från hallen till bokhyllorna i vardagsrummet och alla prylar från bokhyllorna i sovrummet till sängen, skrivbordet, skåpen, golvet, och överallt där det fanns lite plats över ... 

Ja, det blev rörigt, det blev det, och det är det fortfarande även om man börjar kunna ana att det kanske kan komma att bli rätt så lyckat när vi bara har hittat en plats åt allt. Just nu råder undantagstillstånd och totalt kaos och vi har fått nöja oss med att gräva fram sängen och mitt skrivbord ur allt som plockats ur skåp och hyllor som flyttats till nya rum så att vi har någonstans att sova och jag kan komma åt att jobba under veckan som kommer. 

Utanför har det vårats för fullt men jag har suttit inomhus på golvet bland sönderrivna IKEA-kartonger och framskrämda dammråttor och svurit över monteringsanvisningar och min värkande rygg. Förhoppningsvis har svullnaderna i fingrarna gått ner så att det går att skriva i morgon. Lite sömn gör säkert susen. 

Men jag lär drömma om de här rackarna ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar