söndag 1 januari 2017

Nämen, 2017!? Kommer du här?

Eftersom jag var så smart förra året att jag inte avgav några nyårslöften behöver jag inte heller stå till svars för dem nu. Det enda jag lovade var att göra så gott jag kunde och det tycker jag nog ärligt talat att jag har lyckats med. Det har varit ett tufft år, med mycket jobb, sjukdomar, motgångar osv men också året då jag gjorde slag i saken och släppte mina böcker fria.

Då jag släppte mig själv fri att vara författare på mitt eget sätt, hur fel det än är i andras ögon. Gav mig själv lov att skriva de historier som kom till mig, i den ordning de pockade på uppmärksamhet och släppa dem när de kändes klara. När jag ser tillbaka på blogginläggen från ett år sedan verkar det som att jag trodde att Liva-boken skulle bli först ut, och sedan kanske Konrad, men så kom X/Y-projektet och störde redan i början av januari och sedan blev det oordning av allt.

Nu finns den första boken om Konrad på både svenska och engelska, på Amazon i Japan, iBooks i Mexico och bibblan i Vara. Rätt läckert, ändå, och jag försöker att fröjdas i mitt inre över det och inte gräma ihjäl mig över att BTJ ännu inte har velat betygssätta den. Sedan har jag släppt en barnbok till, den första i en annan serie, både som e-bok och i tryck. På romance-sidan har jag fyra titlar, två av dem både e-bok och i tryck. Sex böcker alltså, på ett år, även om Konrad t ex finns i fem olika utgåvor. Jag hade hoppats på tre så det får man väl vara nöjd med. (Alla de där oavslutade projekten som ligger och skaver i min Dropbox, de låtsas vi inte om just i dag.)

Det enda jag vet riktigt säkert om 2017 är att jag inte har en aning om hur det kommer att bli. Min förhoppning är att det blir en Konrad-bok till inom kort, en scifi-bok till så småningom, att jag ska hinna skriva bok 2 i romance-serien innan sommaren, Halloween-romanen innan nästa jul och kanske någon julnovell till någon gång under året, (gärna två, en romance och en barnbok, för de är så tacksamma att promota). Men så blir det säkert inte. Om jag känner mig själv rätt så kommer NÅGOT att hända i år, men förmodligen inte det jag planerar just nu. Kanske kommer jag att sitta här i december med en kokbok, en deckare och en serie akvarellstudier och förhoppningsvis känna mig ganska nöjd med det jag har åstadkommit.

Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Men det kan bli rätt bra ändå. Äntligen börjar jag försonas med den insikten.

*öppnar dörren* Tjena nya året, står du här? Kom in, kom in. Vad har du för spännande med dig i kofferten? Fikabröd? Men du, då sätter jag på te. Mjölk eller socker? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar