söndag 22 januari 2017

Dimmigt och Sim-igt

Mina två andra bloggar har jag visst råkat tappa längs vägen. Jag minns inte ens när jag bloggade på dem senast men det var knappast i år. Vad är det för mening med att blogga om sitt skrivande när man inte skriver? Tala om att gnugga salt i sår. Och klorin. Och allt annat som svider. Men den här lilla stackaren klamrar jag mig fast vid med näbbar och klor. Så länge jag bloggar åtminstone en gång i veckan så finns det liv.

Men kanske inte mycket mer än så. Jag har ett fruktansvärt motlut så här i början av året, mycket att göra och inget som blir gjort. Krukväxterna dör, julsakerna står och samlar damm, tvätten svämmar över. Och några böcker blir inte skrivna. 

Självsabotören i mig väljer att ignorera alla måsten och spela Simcity varje ledig stund. VAD SYSSLAR JAG MED?!? Jag har ju 7-8 böcker att skriva klart. Men det är kanske lite som i Simcity, ändå. Att man MÅSTE ha ett avloppsverk för 12 000 men om man bara har 37 Simpengar så får man inget avloppsverk och alla Simarna blir sura och flyttar någon annanstans. 

Precis så är det. Jag MÅSTE skriva flera böcker, men eftersom jag bara har 37 orkisar av de 12 000 som krävs för att skriva en bok så blir det ingen bok skriven. 37 orkisar räcker bara till spel och youtube. Jag orkar knappt ens sova.

Jag försöker att åtminstone varva det dumma, dumma spelandet med en god bok. För en gångs skull ligger jag före i min Goodreads-läsutmaning och även om det inte kommer att hålla i sig så njuter jag av att ha hittat den ena sköna läsupplevelsen efter den andra. This Must Be The Place, till exempel. Riktigt, riktigt bra. 

Just nu håller jag på med den danska boken Vi, de druknede av Carsten Jensen och David Nichols Us. Två böcker som kanske inte kunde vara mer olika om de ens ansträngde sig, men jag gillar dem, var och en på sitt sätt. Jag vete sjutton om jag kommer hinna genom den danska tegelstenen innan bibblan vill ha tillbaka den, men jag ska i alla fall försöka. Det går inte snabbt att läsa på danska, men det går, om jag ljudar ut vissa av meningarna.

Jag tänker så här, att om jag inte orkar skriva, så kan jag åtminstone tanka på textkontot med lite riktigt bra läsning. Vem vet, en vacker dag kanske dimman lättar, både mentalt och meteorologiskt, och orken kommer tillbaka och då kanske jag kan sätta igång och skriva igen? Vilken av alla påbörjade böcker jag ska försöka skriva klart först har jag ingen aning om. Om jag känner mig själv rätt kommer jag säkert att börja skriva på något helt annat. Dumma mig. Jag MÅSTE skriva Konrad 2 och 3. Jag MÅSTE skriva romance-2:an. Allt annat är bara tidsfördriv och slöseri med tid kanske rent av.

Fast å andra sidan är vad som helst jag skriver klart att föredra framför Simcity. Avloppsverk är trots allt världsliga saker.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar