söndag 4 december 2016

Sjöhästar och urblekta skogar

Min dator är hemma igen, efter en utdragen vistelse på en verkstad någonstans i Tyskland. Det skulle ha blivit ett kärt återseende men som ett stackars traumaoffer i akut chocktillstånd stirrade den bara tomt på mig när jag startade upp den häromdagen och bara, öh, vem är du och vad vill du mig? Jag vill inte veta vad de har gjort med den lilla stackaren. Suck. Jag testade ju att fabriksåterställa eländet innan jag lämnade in den, så jag har redan kört min beskärda andel av programinstallationer och uppdateringar i år, ärligt talat. Men då gör jag väl det en gång till då. 

Nu när jag har en vettig dator att jobba på kavar jag febrilt i kvicksanden som är min tid för att försöka få lite gjort av allt det jag är efter med och började med pocketutgåvan av min lilla sci-fi. Den befinner sig just nu i "review" på Createspace och med lite tur kan jag beställa ett korr-ex sent i kväll eller i morgon bitti. Bra blir det inte, men det blir förhoppningsvis och efter hela höstens improduktivitet vore det himla skönt att kunna bocka av något. 

Jag blev så löjligt nöjd med omslaget men insåg alltför sent att jag hade gjort det i sRGB istället för i CMYK och eftersom det mestadels är grönt betyder det att det blir fult och urblekt och trist i verkligheten. Om jag kunnat göra en emoji som clowngråter så att det stänker hade jag infogat en sådan här nu. Lärde jag mig inte ett skvatt av min gröna Konrad-bok? Hädanefter ska alla mina bokomslag vara svart-vita. Så det så.


Min fina lummiga skog i skärm-varianten och den urblekta trista i bok-varianten. Suck var ordet, sa Bull.

Övriga nyheter: Det sägs att julen närmar sig. Inte för att det känns något vidare juligt här nere i söder, flera plusgrader och bara grått, grått, grått. Idag släpade jag mig in till staden för att köpa en julklapp, men inte ens det kunde få mig i julstämning. Jag hittade ingenting som jag ville ge bort till någon, förutom en galen sjöhäst för 760 spänn som jag grämer ihjäl mig över att jag inte fotade när jag hade chansen. Jag vet inte ens vem jag hade velat ge bort den till, men det var knappt att jag lyckades ta mig ur butiken med kontosaldot intakt.

Själv önskar jag mig inget i jul, förutom ledigt, och den önskan verkar bli uppfylld. Det ser ut som att jag kommer att få vara ledig över både jul och nyår för första gången i mannaminne. *håller för öronen och låtsas inte om den som påpekar att jag inte heller kommer att tjäna några pengar under de där veckorna* 2016 har varit ett tufft år, både globalt och lokalt, men kanske kan det få ett gott slut?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar