söndag 18 december 2016

Helg? Vad är det för spännande koncept? Berätta mer!

Nej, nu är det söndag kväll och jag har jobbat hela dagen igår och hela dagen idag och något säger mig att det inte är riktigt så man ska göra när det är helg. Jag kan knappt skymta "trött" i backspegeln längre, men nu är det bara tre dagar kvar till deadline och sedan blir det JULLOV på riktigt för hela familjen, till och med mig. Jag minns inte när jag var ledig mer än bara precis på julafton och juldagen senast. Men det var år sedan. Undrar om jag minns hur man gör.

Förmodligen inte. Dessutom har jag ju en massa pseudo-jobb med skriveriet och bloggarna och promos och den dumma nya tidstjuvs-hemsidan som med all sannolikhet inte kommer att ha varit värd all tid jag har lagt ner på den. Men, men, det kan man inte veta om man inte har försökt. Så länge det går kör jag vidare men det är ju ingen som skulle sakna sajten om jag släckte ner den, tyvärr. En vacker dag kommer e-boksläsandet till Sverige också, sanna mina ord. Och då kommer den här sidan kanske att bli intressant. Och så länge jag håller på kommer jag aldrig att sakna böcker i min TBR-mastodonthög.

Skriveriet kanske aldrig blir intressant för någon annan än mig men det kvittar. Jag har försonats med att det här är den sortens författare jag vill vara. En som skriver det hon vill, ger ut det när och hur hon vill och sedan går vidare med livet. Det blir man kanske inte rik på, men det blir å andra sidan inte särskilt många av de som släpar runt med sina böcker från signering till skolbesök till biblioteksframträdande heller och de får dras med en massa refuseringar och elände, dessutom. 

Nej, jag trivs bättre här, under min korkek, där jag kan sitta och lukta på pepparkakorna. (Inga blommor i december, ju!) Och kanske har jag inte skrivit så mycket på sistone, bara lite drygt 300 ord den här veckan, YNKLIGT, men snart, snart, snart är det jullov och då kommer jag att både orka och hinna. Jag vet knappt vad jag ska skriva på först, men det blir väl lite av varje som vanligt, för att försäkra mig om att inget blir klart ...

Det blir inte tid till så mycket annat än jobb och julklappsstress osv just nu, men jag har däckat framför NRK-appen på min platta varje kväll och kollat på så många avsnitt av SKAM som möjligt innan batteriet eller hjärnan slocknar. Nu börjar det dra ihop sig till slutet av andra säsongen och usch, alltså. Om inte annat har den här serien effektivt botat min åldersnoja. Jag har aldrig varit så glad över att vara en tråkig gammal gift tant utan ett stort socialt umgänge både IRL och på nätet som när jag har pinat mig genom de här korta avsnitten. Nu lyckades vi åstadkomma rätt mycket drama i min ungdom också, trots att ingen ens kunde föreställa sig vad en facebook eller ett sms var, men ujujuj vad mycket värre det är nu för tiden, när allt dumt man gör dokumenteras och sprids viralt och bevaras för evigt på ens fienders mobiltelefoner och hårddiskar.

Serien har blivit en megasuccé världen över, trots att den officiellt inte har spridits till så många länder än, med hängivna fans på gränsen till Beatles-mania. Jag studerar fenomenet och dissekerar hantverket så gott jag kan, när jag inte måste hålla för ögonen, och tänker försöka sno så mycket som möjligt om jag någonsin försöker skriva något för ungdomar.  

Ja, precis vad jag behöver. Fler bokidéer. Tack för den, hjärnan. Men mig lurar du inte. Nu ska jag nämligen sova!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar