söndag 20 november 2016

Tralala, nu får det vara slutgnällt!

Fortfarande uppförsbacke men nu har jag gnällt så länge att det inte är roligt längre. Istället försöker jag se livet från den ljusa sidan (ha! as if!) och glädjas över de små ljuspunkterna i tillvaron, som till exempel att jag har lite mindre ont i ryggen idag än jag hade igår och att någon i Japan har köpt en av mina böcker. 

Den engelska utgåvan av Konrad-boken var oväntat populär i Japan förra månaden men det här var den svenska utgåvan (e-boken)! Den har även sålt lite här hemma (pappersboken), tydligen, trots att jag fortfarande går och väntar på BTJ:s dom/avvisande. (Jag vet inte vilket som är bäst, ingen BTJ-recension eller en dålig?) 

Jag försökte ge ett ex av Konrad till mitt lokala bibliotek häromdagen men de reagerade som om jag lagt upp en påse med hundbajs på disken. Man hade kunnat tro att människor som jobbar på bibliotek annars var lite förtjusta i böcker, men nej. De frågade inte ens vad det var för bok utan hänvisade mig till Emmaus eller Myrorna ... 

Eftersom jag inte bara var ute efter att röja i bokhyllan här hemma utan även ville hitta lite nya läsare ordnade jag istället en giveaway med tre ex av den svenska Konrad-boken på Goodreads, enbart öppen för svenska medlemmar. Det ska bli spännande att se om någon anmäler sig till den. Det finns kanske bara tre medlemmar i Sverige. Då kan de få varsitt ex. Det blir rättvist och bra. Men vad kallar man egentligen en giveaway på svenska? En gebortare? Gebortning? Och hur marknadsför man den så att mer än tre personer anmäler sig? Bortsett från att skriva om den på en blogg som ingen läser, menar jag. 

Facebook är kanske ett bra sätt att marknadsföra (fast nej, det är det ju inte om man inte ger dem alla sina pengar) men jag lägger redan alldeles för mycket tid och ork på sociala  medier för någon så asocial som jag. Jag har velat fram och tillbaka om jag borde starta en Facebook-sida på svenska för barnböckerna men känner mig redan så kluven mellan barnboksförfattar-jaget och romanceförfattar-jaget och att klyva en av dem i två skulle inte underlätta det minsta lilla. Det är redan alldeles för mycket. Jag vet att jag BORDE pausa ett av författarnamnen och satsa det lilla jag har av ork på ETT projekt under ETT författarnamn tills det blir FÄRDIGT men så smart funkar det inte i mitt huvud. 

Just nu vill min hjärna att jag ska skriva klart Konrad 2 och 3, fortsättningen till Outside (förmodligen tre eller fyra delar till) och Livaboken med fortsättning. Samtidigt vill den att romance-jaget ska skriva klart andra romanen, halloween-novellen som kommer att bli en roman innan den blir klar, western-novellen som förmodligen kommer bli en serie kortromaner i tre delar, en julnovell-uppföljare till min 1:a april-kortroman, en annan julnovell med lite deckarinslag i tropisk miljö och en humoristisk-erotisk novell. Om det ger mig huvudvärk? Ja, men tack och lov gör det så ont i ryggen att jag inte känner av skallen ett dugg.

Lättare sagt än gjort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar