söndag 6 november 2016

Prognos: Det vill jag verkligen inte veta.

Nä, backväxeln verkar ha fastnat på livet i allmänhet, för datorstrulet fortsätter och resten av livet är ärligt talat inte ett dugg roligare. Eftersom knark är olagligt och alkohol smakar illa självmedicinerar jag med att bingetitta på Gilmore Girls, men när man kan se tre avsnitt på raken utan att så mycket som dra på munnen då är det fara å färde. Inte ens översättarmissarna roar längre.


Red Vines (Röda Lianer a k a röda lakritsremmar och enligt Gilmore-tjejerna och förmodligen en majoritet av amerikanska befolkningen en absolut nödvändighet om man ska kolla på film) är konsekvent översatt med "rödvin" i min dvd-box.

Men jag ska inte säga något. I en bok jag jobbade med upptäckte jag först i sista minuten att jag översatt "protesters" med protestanter hela boken genom. Tack för den, hjärnan! Men, men. False friends är bättre än inga vänner alls. Det är viktigt att tänka positivt, sägs det! (Men jag tycker ärligt talat inte att det verkar göra någon skillnad.)

Det är tuffa tider när inte ens Gilmore Girls muntrar upp. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra för att vända den här nedåtgående spiralen. Jag brukar ha något att fästa blicken på, något att klamra mig fast vid eller ta fasta på, men just nu finns det inga sådana hållpunkter. Tiden bara forsar förbi och jag kommer på mig själv med att skita i en massa saker som egentligen nog är ganska viktiga. 

Jag vet ju det, att det blir så här när jag har haft för högt tempo ett tag. Frågan är om det är lönt, i långa loppet, eftersom det alltid kommer en sådan här svacka efteråt när allt bara faller fritt? Kanske vore det bättre att hitta ett lagom sköldpaddetempo som jag kunde hålla året om? För när det blir så här mörkt finns det varje gång en liten risk att det aldrig kommer att bli bra igen och det är en form av rysk roulett som jag kanske inte borde våga spela.

Jag är i desperat behov av goda nyheter, en positiv överraskning, en oväntad bonus, present, Lotto-vinst, vad som helst, men förmodligen kommer Trump vinna valet, snöovädret kräva tusentals dödsoffer och julen bli inställd.

Det skulle i alla fall inte förvåna mig, en dag som den här. *drar filten över huvudet och slår på nästa avsnitt*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar