söndag 2 oktober 2016

Hitåt eller ditåt eller vartåt, egentligen?

Maken till rubbade cirklar får man leta efter. Jag har hållit mig på benen under den gångna veckan, men fråga mig inte hur. Det har gått av bara farten. Och när det sedan äntligen blev helg så bara fortsatte jag att rusa. Innan man visste ordet av var det söndag kväll och nu sitter jag här och lyssnar på regnet och undrar vilket håll som egentligen är upp. Eller ner, för den delen. 

Jag känner det verkligen inte, hur som helst.

Jag har jobbat en massa under veckan som gått och skrivit en hel del också. Kanske var det nödvändigt för att hålla mig på benen eller kanske var det anledningen till att jag mått så dåligt de senaste veckorna, för att jag hade alla de där skeendena inuti mig som bara måste komma ut. Kreativitet är kanske lite som njursten i det avseendet. Att det gör himlarns ont om flödet stoppas till.

Nu rinner det på igen, hur som helst, men eftersom jag skriver på flera olika historier blir ingenting någonsin klart. Tråkigt. Jag har roat mig med att slänga ihop lite omslag till de olika böckerna, men det kanske inte är någon bra idé. Jag tänkte att det skulle vara bra, att det skulle underlätta i skrivandet om jag visste vilken typ av bok det skulle bli och vad det kommer att stå på baksidan. Men problemet är att jag redan har skissat upp hela skeendet i alla böckerna och när nu omslaget och baksidestexten börjar ta form känns det som att jag redan har skrivit boken och jag blir inte alls sugen på att skriva den en gång till. Eländes, elände. Både den andra romance-boken och del två om Konrad skulle ha varit klara nu i oktober. Gissa om de kommer att bli det, någon av dem? Nej, skulle inte tro det, nej.

Jag kan inte heller bestämma mig för någon smart plan eller realistisk prioritetsordning. Visst, det hade varit bra om alla tre romance-böckerna och alla tre Konrad-böckerna hade varit klara i god tid innan julhandeln, men när det nu uppenbarligen inte kommer att ske kan jag inte bestämma mig för var jag ska lägga krutet. Om jag bara kan få en bok klar innan jul, vilken bör det bli då? Jag har ingen aning. Ska jag satsa på romance, där det finns en massa lässugna kunder som bara väntar på att få kasta sig över sin nästa läsupplevelse? Eller ska jag hålla mig till barnböckerna, där det kanske inte finns så många läsare men det ändå känns som att jag kanske har något att säga?

Eller också vägrar jag att välja och fortsätter att springa åt alla håll på en och samma gång. Jag menar, det har ju funkat så bra hittills ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar