söndag 30 oktober 2016

Bluescreen på näthinnan

Wow, Merkurius måste verkligen vara i nedan eller något, för ingenting har funkat den senaste veckan när det gäller mig och datorer. Inte nog med att jag har fått pensionera två gamla datorer nyligen, häromdagen började min ganska nya dator bluescreena mitt i jobbet och det är absolut inte tillåtet. I synnerhet inte veckan innan deadline när jag verkligen inte har tid att hålla på att mecka med sådant. Nu har jag fått jobba hela helgen för att ta igen de timmar som gått bort, och det är en himla tur att det är höstlov i morgon och att jag hade planerat att vara ledig lite med minstingen, för den här helgen räknas minsann inte.

Som om inte det var nog har jag varit så smart (o-) att jag flyttat de två domäner där jag har mina pseudonym-författarsidor till mitt webhotell för att det skulle bli så mycket smidigare på det viset. Inte begrep jag att det innebar att mina vidarebefordringar skulle upphöra att fungera så att båda bloggarna blev omöjliga att hitta, både på blogspot-adresserna och på domänerna. Heja mig.

Det visade sig omöjligt att göra nya vidarebefordringar, så jag tog snabbt och gjorde nya Wordpress-installationer på båda sidorna och exporterade och importerade allt innehåll från båda bloggarna. Lätt som en plätt. Förutom att ingenting funkade. Alla inläggen finns kvar men fotona syns inte i förhandsvisningen någonstans utom där de blivit dubbla. Suck. Sannolikheten att jag ska orka gå genom alla inlägg och ladda ner och upp alla foton? Ungefär = 0.

Dessutom är det ju så att jag innerligt hatar Wordpress och känslan är uppenbarligen besvarad, för inget av de halvdussin teman jag har laddat ner idag har gått att få ens halvsnyggt. Men innehållet finns i alla fall, och med åren kanske man vänjer sig? Nä, förmodligen inte. Men nu orkar jag inte mecka med datorer längre.

Jag säger som Scarlett: Jag ska inte tänka på det ikväll. Jag tänker på det i morgon istället.

Nu: Den största kopp te som någonsin skådats och vad-som-helst på tv!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar