söndag 4 september 2016

Idag såg jag en livs levande råtta. Och lät min man ta ett författarfoto av mig. Gissa vad som var otäckast! Nej, inte råttuslingen, även om den var äcklig.

Jag befinner mig i lugnet efter en deadline och passar på att njuta av det lite. Promenerar, skriver, fotar lite, pillar med omslag till böcker som jag ännu inte hunnit skriva. Bakar scones! Å, vad lätt jag hade kunnat vänja mig vid det här men i morgon är det tillbaka ner i saltgruvan igen. Det är mycket jag vill hinna med innan året är omme [och det kunde man visst inte skriva påstår både maken och svenska akademin men hur kan det ordet inte finnas plötsligt när jag har använt det i fyrtiofem år?!?] och kanske rent av innan Bokmässan som är min mest synliga milstolpe på hösten. Om jag ska vara realistisk kommer det inte att hinnas med särskilt mycket innan Bokmässan för den är SNART och helgen innan jag åker till Göteborg ska här firas födelsedagsbarn och jag känner på mig att jag kommer att gå ner mig i Pinterest-träsket rejält i år. 


Det har framförts önskemål om ett söderhavsö-tema, nämligen. Och om man bara börjar nysta lite smått i ena hörnet av blogosfären visar det sig att det finns människor där ute som har bra mycket mer fritid än jag. Och som är bra mycket mer händiga än jag, dessutom. 


Men trots att jag vet att det jag eventuellt åstadkommer skulle passa bättre här kommer jag inte kunna låta bli att göra något kul med blå jello. Pinterest-träsket är knökfullt med tips och idéer, insprängda bland alla bottenlösa hål som man riskerar att försvinna ner i. Det är bara att vraka och välja. Hm. Ett vrak! Undrar om man ... 

Den här helgen är Konrad med i science fiction-författaren Patty Jansens megastora 99-cent science fiction och fantasy promo, stackars liten, alldeles ensam bland alla space cowboys, shapeshifters, zombies och vampyrer ... Han har förstås inte en chans i det sällskapet, men några köpsugna stackare har visst råkat klicka hem honom av bara farten. Kul för honom. Redan i veckan som kommer blir det promo igen, på Lazy Saturday Reads, trots att det blir på en onsdag den här gången. Sedan får det vara slut med promos för Konrad tills bok 2 är klar. September var det sagt. Det är inte troligt, men oktober skulle kunna gå om jag skärper mig. 

Jag försöker skärpa mig med mina osociala medier också och använde mitt gravt försummade twitter-konto för att förutspå årets julklapp i veckan. Eftersom ingen såg det där upprepar jag min spådom här. Självklart kommer tomten med en 4xKazoo-hållare i år, så att man kan jamma med polarna som de gör i  videon här nedanför. Själv önskar jag mig två. Och då har jag ändå inte polare så det räcker till en sådan där ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar