söndag 28 augusti 2016

Tårta på tårta eller mycket vill ha mer

Är det inte underligt? Så fort man får något, så vill man ha något mer. Skriver man en bok, så vill man skriva en till. Får man en positiv recension så vill man ha en till. Säljer man en bok vill man sälja en till. Är man ledig en dag så vill man vara ledig en till. Äter man en chokladbit så vill man ha en till. Och så vidare.

Det som är nytt är att jag börjar vänja mig vid det här, acceptera det som sakernas naturliga ordning. Så har det inte varit alltid. Men jag måste säga att jag föredrar det här framför min gamla vanliga deppiga Cassandra-inställning: att något gott måste följas av något ont. Att något bra måste följas av något dåligt. Att ett lyckokast måste straffas med en olycka av minst motsvarande magnitud.

Jag vet inte vad som har föranlett den här oväntat positiva livsinställningen. Kanske en hjärntumör?  Ett obalanserat chi? Något i vattnet? Men jag tänker njuta av det så länge det varar. 

Medvind. Flyt. Ovant men skönt. Höstens hetaste trend, tror jag minsann!

Istället för att försöka förutspå vad som blir nästa trend tänker jag försöka vältra mig i allt som just nu bara funkar och blir bra helt utan anleding. Datorer som funkar. Kapitel som blir skrivna. Layouter som blir snygga. Bröd som jäser. Jobb som blir klara i tid till deadline. Kanske rent av förvänta mig mer av samma sak?

Det är en helt främmande tanke, men jag tänker testa den ett tag. Att när det är som allra bäst hoppas att det ska bli ännu bättre. För ärligt talat, visst kan det alltid bli bättre? Oavsett om man är på topp och får uppleva något helt overkligt coolt som man kanske har drömt om i hela sitt liv. Då kan man antingen bara njuta av stunden eller också hoppas på något ännu bättre. Som till exempel att någon kommer in med tårta på scen.

Jante kan dra åt skogen. Jag har deppat länge nog nu. Hit med min tårta!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar