söndag 21 augusti 2016

Något är så mycket bättre än inget

Förra sommaren lyckades jag på något förunderligt vis skriva 1000 ord om dagen som till slut blev ett helt råmanus (som jag av någon outgrundlig anledning inte har lyckats färdigställa än) men den här sommaren blev det inte så. Jag har förmodligen inte skrivit mycket mer än 5000 ord totalt på hela sommaren, i ett par rejäla ryck, fördelat på tre eller fyra olika manus. Men 5000 ord är bättre än inget.

Jag var tvungen att jobba igår, men idag har jag varit ledig och varit på utflykt och roat mig och haft lite quality time med man och barn. Inte dumt alls, faktiskt. Sommaren kom tillbaka och solen sken och glassen var god och jag lyckades nästan helt och hållet låta bli och stressa över allt jag egentligen borde ha gjort. En halv helg är mycket bättre än ingen helg.

Ett köksfönster på vårt utflyktsmål. Å, vad jag önskar att det här var mitt köksfönster! Men jag har i alla fall ett köksfönster och det är det inte alla som har. Ett köksfönster är bättre än inget köksfönster. 


Det är bara att acceptera att loppet är kört, att flera olika lopp faktiskt är körda och jag kommer inte hinna få ut Konrad 2 innan bokmässan och definitivt inte innan Patty Jansens megapromo nästnästa helg. Men vad bra det hade varit om jag hade hunnit det. Jag kommer inte heller hinna klart med den svenska utgåvan av Konrad 1 och definitivt inte släppa den andra romanceboken innan bokmässan, eftersom jag inte ens har börjat skriva den än. Förmodligen kommer inte heller någon av de många påbörjade eller åtminstone plottade novellerna bli klara innan dess. Heja mig, nej, inte speciellt. Men jag har ändå släppt två böcker sedan förra bokmässan (eller tre eller sex, beroende på hur man räknar) och det är definitivt bättre än inget.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar