söndag 14 augusti 2016

Gå och lägga sig tidigt? En mycket bra idé!

Livet, du kan vara lite av en utmaning ibland. Ärligt talat. Något av en uppförsbacke. 45 graders motlut. Ibland känns det som att du och John Blund har snackat ihop er om att lägga fälleben för mig. Som när ni väcker mig klockan halv fyra en söndagsmorgon, helt utan anledning. Hur tänkte ni då, egentligen?

Visst, de där första timmarna gick det ju bra. Över tvåtusen ord skrivna, i en rasande fart. Och på rätt bok och allt. (Eller en av dem, i alla fall.) Och flera gamla förfallna Måsten hann jag med efteråt, som äntligen kunde bockas av från Att göra-listan. Men sedan. När det blev morgon. När resten av familjen vaknade och ville ha en pigg fru/mamma. 

Not so much.

Hur trött jag än är, så är jag ändå på ganska gott humör. För jag fick en idé i går morse, mitt i tandborstningen. Och det kändes som att det skulle kunna vara en ganska bra idé, men jag var inte säker. I morse (natt) skrev jag ett par tusen ord, och det såg bra ut till en början men plötsligt körde jag fast och trodde att jag hade ställt till det för mig rejält. Sedan diskuterade jag saken med min man och hittade vad som verkar vara en bra lösning. Ett par sömnlösa nätter till så får vi se om det verkligen är det.

Goda idéer som funkar. Det är ett koncept som jag kan ställa upp på. Mer sådant, tack.
Min lysande idé? Ja, kanske det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar