söndag 24 juli 2016

Och sporken. Hur kunde jag glömma den hemma?!?

Rätt vad det var så blev det semester. Hur jag än vänder och vrider på det går det inte längre att förneka. Nu är jag på semester. 

Det säkraste sättet att avgöra om så är fallet: Det där jag sov på i natt var inte min kudde. Som att jag inte skulle märka skillnaden!? När det gäller kuddar är jag verkligen prinsessan på ärten. (Och nej, det gäller inte bara kuddar. Det gäller även skor, tekoppar och pennor, bland mycket, mycket annat.)

Men jag sov i alla fall på den där vilt främmande kudden i natt. Det är mer än jag har gjort de första två nätterna hemifrån, så jag gör framsteg. Utmattningen börjar väl ta ut sin rätt. 

Det är jättekonstigt att vara ledig utan att vara ledig. Jag har tillbringat de senaste dagarna med att ständigt söka rätt på wifi för att kunna kolla nedladdningssiffror och pusha för mina olika promotions som pågått där hemma i verkligheten. Det är svårt att sköta helt och hållet via mobilen, men det måste ju göras. 

Eller måste det?

Någonstans i stressdimman häromdagen fick jag ett psykbryt på alla sociala medier och började lämna grupper och radera inlägg och sluta följa och allt vad jag kom åt. Bara bort med det. Alltihop. Eller inte alltihop. Men allt det som jag gör/läser/gillar/följer bara för att jag borde. För att det är så man ska göra. 

Sedan när gör jag som man ska?!?

Nä, det funkar ju inte, det vet jag ju sedan förr. Det går att låtsas vara en helt vanlig människa ett tag, men inte för alltid. Sedan måste man återgå till sitt naturliga, distinkt udda, jag.

Jag har testat typ allt i sociala medie-väg (i själva verket inte en bråkdel av vad som egentligen står till buds, men jag är inte så insatt ...) för mina två olika författar-alter egon, men det mesta har ju ingen effekt alls på bokförsäljningen. Däremot har det en uppenbart skadlig effekt på min alldeles egen personliga folkhälsa, så nu börjar jag genomföra drastiska nedskärningar. Allt ska kanske inte bort, men jag börjar tro att Marie Kondo har en poäng med att man bara ska omge sig med sådant som gör en glad. 

(Note to self: Ta med min kudde nästa gång jag åker bort!!!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar