onsdag 1 juni 2016

Juni?!?

Skojar ni, eller? Det står en jultomte kvar ute i trappen här där jag bor. (Inte min, dock!) Men det är definitivt för varmt för juni. Det ska ju hagla och regna småspik till efter midsommar någon gång, visst är det väl så? 

Jag är så innerligt tacksam för att jag sitter och jobbar i norrläge, för resten av lägenheten är svårt drabbad av växthuseffekten som uppstår när man har en inglasad balkong i söder. Även om det är öppnat till max blir det ändå 45 grader där när solen ligger på och den värmen sprider sig sedan vidare in i resten av lägenheten. Blir det varmare än så här får jag sitta och jobba med fötterna i en balja med kallvatten och isbitar.

Och det blir det säkert, bara för det ...
Igår blev inlagan till Konrad - the Print Edition klar, eller åtminstone klar nog att jag fick för mig att jag kunde hinna ladda upp den till Ingram Spark innan deras erbjudande om gratis uppläggning av nya titlar gick ut vid midnatt. Som vanligt bedrar snålheten visheten och jag satte igång att stressa ihop ett omslag efter en lång arbetsdag, trots att jag inte hade sovit mer än halva natten innan. Hur klokt det var kan väl vem som helst begripa. Men inte jag, när jag inte har sovit. Då blir jag otroligt dum.

Jag skulle förstås haft omslaget färdigt, men det går inte att göra bokomslaget förrän man vet hur många sidor boken blir. Och vilken tur att jag inte chansade, för boken blev minst 70 sidor längre än jag hade gissat på. (155 sidor! Hoppsan!) Men vad svårt det var att få ihop det när ögonen gick i kors och jag ju faktiskt inte kan Photoshop särskilt bra! Hur jag än gjorde fick jag inte färgen så som jag ville ha den. Till sist blev jag bara tvungen att acceptera att den tryckta boken inte blir likadan som e-boken. Men den kanske kan bli fin ändå. Vi får väl se. Eftersom jag bor här i avkroken Sverige kommer det att dröja ett bra tag innan jag får provtrycksexemplaret och kan godkänna det. Jag är väldigt orolig för det där med RGB och CMYK som jag inte alls begriper, men jag har förstått att det färdiga resultatet förmodligen inte kommer att bli ett dugg likt den verkliga produkten sedan.

Med lite tur blir den finare! 

Men när hade jag tur senast ...? Jo, när den enda platsen i lägenheten där mitt enorma höj- och sänkbara skrivbord fick plats var bredvid vårt enda fönster i norr!

Jag håller tummarna för att det inte var en engångsföreteelse!


Och så är det förstås första dagen på ICAD idag! Oj, det höll jag på att glömma. Men jag är redo. Jag har införskaffat ett 100-pack arkivkort och pennor och kritor har jag gott om. Nu är tanken att jag ska rita (måla, klistra, washi-tejpa etc) på ett kort om dagen i 61 dagar (juni och juli), antingen efter dagens tema eller helt efter eget humör. Det är en helt prestigelös utmaning eftersom man inte måste redovisa sina "skapelser" och det behöver inte bli något alls. Men jag gjorde det här förra året och fick en enorm kick av att unna mig en kvarts ego-tid om dagen då jag inte behövde prestera något utan bara fick sitta och rita eller måla eller klippa och klistra eller vad det nu blir.

Det här är första veckans teman:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar