onsdag 15 juni 2016

För visst dömer vi väl hunden efter håren?

Så, nu har jag äntligen fått ihop ett omslag till pocketutgåvan som jag kan leva med. Det blev lite gulare än jag hade velat men grönt är tydligen hopplöst att lyckas med i RGB/CMYK-konverteringen och omslaget blev alldeles grötigt och texten oläslig när jag försökte ha en grön bakgrundsfärg.  Nu är det i alla fall nästan grönt. Nästan bra nog. Nu håller jag tummarna för att omslagsbilden ska uppdateras på Amazon, för de har fortfarande den grötiga varianten, och att de ska uppdatera antalet sidor på eboken så att det blir samma. Nu är det mer än dubbelt så många sidor på pocketen, och det känns lite orättvist. Det är ju ändå samma bok.

På tal om omslag begriper jag inte hur jag ska bära mig åt med Liva-boken och X/Y-boken. De borde nog ha illustrerade omslag men det blir så himla dyrt. Sannolikheten att jag ska hinna lära mig att rita samtidigt som jag ska hinna skriva klart böckerna ...? Rätt nära noll, kan vi säga. Därför har jag börjat spana på färdiggjorda omslag, så kallade pre-made covers. Och oj, vad många böcker jag blev sugen på att både skriva och läsa. Jag menar, de här till exempel som författaren Keely Bibeau har gjort:
Det är ju en synnerligt lömsk form av tortyr att göra en massa vackra bokomslag och dingla dem framför näsan på författare (som ju nästan uteslutande är glupska läsare vid sidan om) och bara: Kom och köp! Jaså, blev ni nyfikna på den här boken. Ja, men, då blir ni tvungna att skriva den själv.  Gah!

Den där till höger på mittenraden, den boken skulle jag ha köpt utan att blinka, utan att läsa baksidan, utan att ens kolla vilken kategori den tillhör. Och så är det ingen som har skrivit den än!!! 

GoOnWrite är annars en toppensida om man har en massa tid som man vill göra av med. Snygga omslag med otroligt fyndiga boktitlar. För alla möjliga genrer, även non-fiction. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar