söndag 19 juni 2016

En sådan söndag

Nej, vissa helger (typ alla) går alldeles för fort.  Hela dagen igår trodde jag att det var fredag och idag vet jag inte vad jag trodde men nu är helgen slut innan jag riktigt förstått att den börjat. Det enda av värde jag hunnit med är att näta in de rymningsbenägna jordgubbarna och gå på bio med minstingen och maken.Den lille prinsen blev det och i 3D minsann.  Det var första gången jag såg en 3D-film och jag var ganska säker på att det inte skulle funka på mig av någon anledning men det gjorde det visst. Det var en väldigt vacker film, fantastiska animationer (särskilt de av papper) och en väldigt respektfull bearbetning av en älskad klassiker. Ramberättelsen blev en fin kontrast till bokens historia och alla i familjen både skrattade och grät. Se den!

Annars har jag kört promo på Konrad-boken i helgen. Det var en annan barnboksförfattare på Kboards som anordnade den. Ett berömvärt initiativ, men det verkar inte ha varit någon framgång för någon av de medverkande.  Barnböcker är verkligen svårsålt på Amazon, och mångdubbelt svårare för indies. Jag har testat lite olika metoder för att promota Konrad men de har inte haft någon effekt. Inte så det står i proportion med allt jobb jag lagt ner, i alla fall. 

Så nu lägger jag barnböckerna lite åt sidan ett tag för att prioritera vuxenböckerna istället. Jag kommer nog att fortsätta knåpa på både X/Y och Liva-boken men det känns rätt så otacksamt att lägga ner så mycket tid och jobb på barnböckerna när det bara är romancenovellerna som säljer.

Lite är jag rädd för att min romance (fullängdaren) inte kommer att sälja, bara för att jag har lagt ner så mycket jobb på den. Kanske borde jag bara skriva en massa noveller, snabbt och olustigt?  De tar bara ett par dagar från början till slut, jag kan göra omslagen själv och eftersom romanceläsarna inte är så kinkiga med grammatik, kommatering osv kan jag spara in på korrekturläsarna. Ren profit från första kronan (dollarn). 

Om jag skriver tillräckligt många kanske jag får råd att skriva barnböcker  ... ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar