onsdag 8 juni 2016

Där var stupet och oj vad jag föll ...

Det känns som evigheter sedan jag släppte något i bokväg och det stämmer, det är mer än 30 dagar sedan och jag har fallit utför Amazons 30-day cliff då Zon anser att man är passé och inte längre föreslår folk att de ska köpa/låna ens böcker. Om mina försäljnings- och lånediagram vore EKG skulle min författarkarriär vara dödförklarad. Och jag vet inte när jag kommer orka skriva klart något nytt som kan sparka liv i den igen.

De goda nyheterna är att jag fick det ena provtrycket av Konrad igår (från Createspace) och det var ju kul, även om det visade sig att jag måste ändra tusentre saker innan jag kan släppa pocketutgåvan.


Hela omslaget, till exempel, såg rätt så anskrämligt ut och måste göras om helt. Vet inte när jag ska hinna det, men det bör bli snart, eftersom jag ska vara med i en barnboks-promo nästa helg och det hade varit bra att ha en print edition vid sidan om. Eboken ser så himla billig ut då, nämligen. 

Hon som hjälpte mig med formatteringen av inlagan var visst inte så bra på det som hon trodde så man får ta i lite för att se texten längst in mot ryggen, samtidigt som det finns gott om plats i yttermarginalen. Men det kan jag ändra själv och annars tycker jag att det blev rätt snyggt. Pappret är lite tunt, nästan så att man kan läsa flera sidor utan att bläddra, men det är inte så mycket att göra något åt. Man får väl vad man betalar för, som vanligt. Det ska bli spännande att se Ingram Sparks variant. Det är precis samma inlagor men enligt källor kan det bli helt olika böcker. 

Minstingen förlåter mig aldrig för att jag har skrivit en bok som han inte kan läsa, så jag borde se till att slänga ihop en svensk utgåva åt honom, men tiden, den dyrbara ... Suck. Det är hela tiden bara några få sandkorn kvar i timglaset, känns det som. Så många saker som borde göras men aldrig kommer att bli gjorda, eftersom de inte måste göras. 


Det får bli en månads fritt fall till för jag orkar inte mycket mer än jobbet och själva överlevnaden just nu. Sedan hoppas jag på lite välbehövlig (och kanske rent av välförtjänt?) semester. Kanske kan det då bli tid att skriva klart något som kan få Amazon att sparka liv i författarkarriären igen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar