söndag 29 maj 2016

Nytt personbästa i länkar per inlägg, tror jag minsann!

Jag var uppe i svinottan i morse för att kunna få lite skrivtid innan familjen vaknade. Sömn, vad har man för nytta av den, egentligen? Ingen, vad jag har märkt. Men en massa skrivna ord, de kan man göra något kul av. Om man inte skriver fel förstås. Om man inte skriver in sig i ett hörn som man sedan inte kan ta sig ur.

*reser mig upp* Hej, jag heter Sandra och jag är en in-i-hörn-skrivare ... *sätter mig igen*

Jag kommer säkert att hålla på att redigera och bearbeta den förbenade romance-boken långt efter att Konrad - Del 10 (Konrad och begravningstavlan ...) har reats ut och glömts bort. Jag har nog helt enkelt inte det som krävs. Därför skriver jag på X/Y och låtsas som att det är framsteg. Det är det förstås inte, men man ska inte vara för ärlig mot sig själv.

Bokförsäljningen går väl inget vidare, men i gengäld har jag fått ett par riktigt trevliga reviews i veckan, på ett par olika böcker, som gjorde mig alldeles pirrig av glädje. Att man aldrig kan få deppa i fred!

Bästa nyheten i veckan var annars att Loranga! Loranga!-utställningen som vi såg på Dunkers Kulturhus i Helsingborg för två år sedan ska flytta till Öland och bli permanent där, kanske som fröet till ett BLV - Barbro Lindgrens Värld. Det kan ju bli hur bra som helst och så får jag en ursäkt för att åka till Öland där jag inte har varit sedan någon gång på åttiotalet. FÖRRA ÅRTUSENDET!!!

Andra bra barnboksnyheter är att podden Bladen brinner (för övrigt också en Barbro Lindgren-bok!) med Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck blir av eftersom deras Kickstarter redan är uppe i dubbla målsumman, trots att det är arton dagar kvar till slutdatum. Om du inte har bidragit till den finns det ännu tid. De kommer aldrig att ta upp mina hemmasnickrade eböcker på utrikiska, men jag tycker ändå att det är bra att någon tar barnboken på allvar och inleder ett seriöst samtal om barns läsning och barnbokens plats i universum och alltihop. Har du en slant över, ge den till Lisa och Johanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar