onsdag 18 maj 2016

Flyt och sedan tvärstopp!And the good writing days continue ...

Fast nu är det slut med det, för jag blev plötsligt lite osäker på något väldigt grundläggande så jag pausar X/Y-skrivandet för att låta tanken komma ikapp. Istället tänker jag ägna dagens skrivstund åt att översätta en snutt av Liva-boken. Jag vet att jag sa att jag var tvungen att skriva om hela alltihopat från grunden, men kanske orkar jag inte det. Kanske går det att rädda med lite fix här och där, men hur som helst måste jag få över det till engelskan. Och förmodligen blir det som med Konrad, att det händer något i översättningsprocessen så att det inte längre är samma bok när jag kommer till slutet på den engelska versionen.

Jag behöver ägna mig lite åt Liva nu. Det känns jobbigt att ha en hel bok liggande som känns klar men ändå inte är det. Konrad har krävt all min uppmärksamhet ett tag, men jag känner att jag kan behöva bryta av med något annat medan mitt undermedvetna försöker klura ut hur Bok 2 om the Artworld ska hänga ihop. Jag har vissa scener klara för mig, och vet hur den mest centrala tavlan ska se ut, men vet inte riktigt hur resten av historien hänger ihop mer än i väldigt stora drag. Och framför allt vet jag inte hur mycket som ska klämmas in i Bok 2 eller om jag ska lägga en del av handlingen i Bok 3. Jag har inte lärt mig det där med pacing ännu, märker jag. Och att skriva serier är ett hantverk i sig!

Den här gången ska jag i alla fall inte göra misstaget att skriva en massa som sedan bara får slängas. Så mycket skrivtid har jag inte att jag kan slänga den i papperskorgen hur som helst. Och inte kan jag ägna en alltför stor del av den åt att blogga heller! *sneglar på klockan* Hoppsan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar