onsdag 4 maj 2016

Äntligen ... är allt precis som förut

Och så kom det där ögonblicket, när man kanske borde ha dragit på sig en rosa träningsoverall och ställt sig mitt i trängseln och skrikit "ÄNTLIGEN!" för fulla lungor.

Men istället sitter man bara och stirrar på skärmen och tänker Gjorde jag det nu? Hände det nu? Var det nu det hände?


Och det var det tydligen.

Ena minuten var boken inte utgiven. Och i nästa minut (eller snarare ett par timmar senare) så var den det. Nu finns den. Nu är den. Nu har jag skrivit en bok. Nu har jag givit ut en bok.

Jag borde kanske inte säga att det är antiklimaktiskt, men jo, det är det faktiskt. Allting är ganska så mycket precis som det var igår, innan, före.

Jag köpte det här halsbandet i höstas av den otroligt begåvade poeten Sherry O'Keefe, för att ha något som minne av utgivningen av min första bok. Sedan bidde det ju ingen bok i höstas, så halsbandet sjönk ner i drivorna kring mitt skrivbord och glömdes mer eller mindre bort. Nu har jag rotat fram det igen och så fort jag har bytt ut kedjan som ger mig nickelallergi bara av att vara i samma rum så tänker jag bära det för att påminna mig själv om att Nu, äntligen.

Nu har jag gett ut min första bok.

Nu är jag författare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar