onsdag 27 april 2016

Segt, segt

Sakta, sakta kryper jag upp ur utmattningen och börjar ta itu med saker. En sak i taget. Slowly does it. Eller också inte.

Det är ju så fruktansvärt mycket som måste göras. Och så fruktansvärt lite ork att göra något med.

Men nu har jag i alla fall gjort om alla mina noveller i Vellum (och en roman!?!) och de blev så fina, så fina. Och nu är de äntligen, efter många om och men och en hel del vadihelvetesysslardumedmacincloud, uppdaterade och uppladdade överallt och inget kommer säkert att funka nu för att jag har varit och pillat på dem, men ändå. 

Det är den väldigt förvirrade tanken som räknas, eller hur?

Konrad är i Amerikatt på korrekturläsning hos en som på fullt allvar heter DJ. Fniss. Precis som på tv! Det är lite oroväckande att jag var tvungen att förklara för henne hur man använder ellipser, men hon är i alla fall tvättäkta amerikan, så hon borde kunna skrubba bort den värsta svengelskan. Eller inte. Mina erfarenheter av korrläsare och lektörer har hittills mest bestått av att lektören har satt dit en massa kommatecken som korrläsaren sedan har plockat bort. Money well spent! Men att jag använder helt fel ord så att innebörden blir helt bisarr, det har ingen märkt!

Romance-romanen borde komma tillbaka från lektören den här veckan, men det är många långa mil kvar innan jag kan hoppas på att få ihop den till något läsbart. På det stora hela ligger det projektet på is tills jag har hunnit få ut Konrad och kanske även kommit en bit på Konrad 2.

Å ena sidan känns det bra att ha ägg i många olika korgar, som att jag kanske förbättrar mina chanser att lyckas genom att skriva för olika målgrupper, men å andra sidan riskerar jag att alla korgar åker i golvet för att jag inte kan bära så många. Kanske blir inget bra om man försöker göra för mycket? Det är svårt att få samma fokus när man hela tiden måste växla till något annat när man är mitt uppe i något.

Men, men. Det är bara att kämpa på. Ett ord i taget, en sida i taget, en bok i taget.

Men fort, det går det inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar