söndag 24 april 2016

På väg hem


Nu har jag tillbringat tre intensiva dagar i gott sällskap på Näs igen. Det var precis lika givande och utvecklande och inspirerande och alldeles, alldeles utmattande som förra året. (Och förrförra!)

Vi har pratat mer eller mindre oavbrutet i cirka 72 timmar (om jag inte har räknat helt fel) och min hjärna var rätt så trött redan när jag åkte dit. Men jösses vad roligt vi har haft och vad mycket jag har lärt mig och förstått om mig själv och mina olika bokprojekt. Man ser ju allt så mycket tydligare genom andras ögon! Det är något i processen att förklara något för andra som gör att ens egen förståelse för något tar ett kliv till nästa nivå. Jag kanske borde testa att prata med andra människor oftare! (Eh, nej.)

Det känns lite som att jag har växlat in på ett annat spår i och med översättningarna och egenutgivningen, men jag kände mig inte helt utanför för det, utan det blev bara ännu ett alternativ till den traditionella förlagsvägen och den nya via hybridförlag. Det ska bli spännande att se hur våra respektive vägar kommer att slingra sig genom boklandskapet. Kanske kommer vi fram till samma mål, så småningom, eller också får jag försöka kravla mig upp ur diket där jag spårat ur och krypa efter de andra längs den traditionella vägen, kantad av refuseringar.

Vägen till författarskapet är nästan lika lång och besvärlig som vägen mellan Vimmerby och Malmö, så trots att resan påbörjades för en evighet sedan har jag många långa tågmil framför mig, att smälta intrycken och fundera över vad de nya insikterna kommer att innebära. Så många beslut som måste fattas, prioriteringar som måste göras, viktiga och angelägna projekt som måste väljas bort och darlingar som måste killas (tihi!).

Men vad som är det första jag ska göra när jag kommer hem, det har jag redan bestämt!


via GIPHY

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar