onsdag 20 april 2016

Lill-lördag

Nu börjar resfebern sätta in så smått men jag håller den på armlängds avstånd med annan stress. Det finns gott om olika sorter att välja mellan.

Till exempel kan man bestämma sig för att bokomslaget som man ändå har varit rätt nöjd med i flera veckor (månader?) är skräp och sätta igång med att slänga ihop ett nytt.
Och så kan man bestämma sig för att det är rätt skönt med det tjocka lager bubbelplast som en pseudonym innebär och att det därför är bäst att ge ut även barnböckerna under antaget (nåja) namn. Att det sedan innebär att man måste skaffa ny domän och flytta bloggen (inte den här, utan den andra) och en massa obegripliga datanördiga svartkonster som förmodligen syftar till att åkalla demonerna Dns och Cname behöver man ännu några lager bubbelplast för att orka med. 

Men nu är det bara två arbetsdagar kvar och sedan ska jag åka till Vimmerby och bara vara hon hela helgen, hon den där barnboksförfattaren som skriver rätt så kul böcker. Och den misslyckade översättaren lämnar jag hemma, tillsammans med den otillräckliga mamman och den bristfälliga hustrun och den direkt undermåliga husmodern. De får inte följa med! Och det stökiga skrivbordet får inte följa med och smutstvätten får inte följa med och den försummade odlingslotten får stanna hemma och hela den här förbannat slitiga och hostiga och hängiga influensavintern kan dra åt pipsvängen för här hemma vill jag inte ha den.

För den här veckan tänker jag banne mig ha en riktigt trevlig helg! Och för att verkligen dra ut på upplevelsen tänker jag börja med att vara på gott humör redan nu.

Inte nu, men ... nu.

Eller nu.

När som helst nu ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar