onsdag 6 april 2016

Inga bollar i luften, tack

Mitt i veckan, mitt i livet, mitt i röran. Idag är en sådan dag då jag ska göra mer än en sak och det blir alltid stressigt. Jag är ingen multitasker, gillar inte att ha många järn i elden och alla bollar i luften. Jag har tidigare använt den här bilden för att visa hur det känns och den stämmer fortfarande.


Fixar jag jobbet och skrivet så blir familjen lidande. Hinner jag med att både tvätta och handla och bokföra firman så vissnar alla krukväxter. Bloggar jag fyra gånger i veckan så försvinner motionscykeln under en massa osorterad tvätt.

Trots vad reklammakarna försöker lura i oss så kan man inte göra allt. Dygnet har bara så många timmar. Och ju mindre man sover, desto sämre blir man på allt man försökte åstadkomma under de vakna timmarna.

Så nu låter jag än en gång ett gäng tallrikar falla och försöker att inte gråta över skärvorna. Jag släpper en kurs som jag knappt hunnit börja på trots att terminen är nästan slut. Krasch! Jag släpper skrivcirkeln som jag aldrig kommer iväg på ändå. Klirr! Jag lägger större delen av odlingslotten i träda och satsar på blommor och bärbuskar som inte behöver vattnas och gallras och pysslas med flera gånger i veckan. 


Och jag släpper på perfektionen. Nej, ingen kommer att ge mig nobelpris för mina romancenoveller, även om jag utplånar precis vartenda stavfel och aldrig headhoppar en endaste liten gång. Och nej, det gör inget om min första barnbok inte är den bästa barnbok som någonsin har släppts på marknaden. Ärligt talat hoppas jag att den blir den sämsta barnbok jag någonsin ger ut. Inte för att jag tycker att den är skräp. För det är den inte. Utan för att jag förhoppningsvis lär mig något för varje bok jag skriver och därför kommer varje bok att bli lite bättre än den förra. 

Betaläsarna har haft två veckor på sig. Om jag inte har hört av dem innan söndag så kör jag ändå.

via GIPHY

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar