söndag 3 april 2016

Goda nyheter och dåliga nyheter och inget nytt under solen

Det har varit en emotionell berg- och dalbana den här veckan med upprymdhet och utmattning så tätt ihopflätat att jag ibland varit tvungen att se mig i spegeln för att veta om jag skrattar eller gråter. Euforin av att ha släppt en tredje novell avtog raskt när min gratispromo togs emot med en rungande likgiltighet. Den ville folk inte läsa.

Sedan blev det pirrigt och spännande igen när jag kollade upp en bekant på Goodreads för att se om hens bok fanns där, och inte kunde låta bli att söka på mig själv av bara farten. Då hittade jag alla tre romance-novellerna och en helt färdig författarsida som bara väntade på att någon skulle vilja "claim":a den. Så då gjorde jag det.Det var ärligt talat rätt så häftigt att se att folk hade lagt till mina noveller på sina läslistor eller rent av läst dem och betygsatt efteråt (bara Valentine-novellen har fått betyg än så länge). Precis som riktiga böcker! ;-)

Det som var mindre roligt var att Goodreads slog ihop min privata profil med min pseudonyms författarprofil och avlöjade namn och födelsedag och precis allt jag läst de senaste tre åren för hela världen som tack och lov inte var ett dugg intresserad. Jag hade utgått ifrån att det funkade som på Facebook där det inte går att se att det är jag som har skapat min pseudonyms sida, men nej då. Det var lite stressigt innan jag fick dem att sära på oss igen, men nu finns vi på Goodreads båda två, både jag och mitt alter ego, men vi låtsas inte om att vi känner varandra.

Vi är ändå bara ytligt bekanta och umgås inte privat ...

Nu lägger jag allt som heter romance åt sidan ett tag för att skriva ihop något bra till textsamtalet vi ska ha på återträffen på Astrid Lindgrens Näs. Deadline på fredag, men jag vet vad jag ska skriva så det känns bara roligt.

Precis som Astrid har jag flyttat mitt skrivbord bort till fönstret för att kunna se våren och solen där utanför. Det är tveksamt om det ökar produktiviteten, ärligt talat, men kanske kommer inte årstiderna att smita förbi utan att jag märker det i fortsättningen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar