söndag 10 april 2016

Försöka igen? Nej tack.

Vissa veckor skulle man vilja göra om. Vissa månader, år. Liv.

Det finns en anledning till att Replay är en av mina absoluta favoritböcker, alla kategorier.


Finge jag göra om den här veckan skulle jag till exempel inte ägna timmavis med tid åt att försöka få en gammal skruttig Mac att uppdatera sig och köra nya och avancerade program. Dömt att misslyckas. Det ligger inte i Mac:ens natur att vara foglig och medgörlig och flexibel. Det är ingen dator. Och de timmarna hade jag kunnat använda till något bättre. Men det är inte lätt att veta innan man har försökt. Det hade varit väldigt bra om jag hade lyckats. Men nu gjorde jag inte det. Bortkastad tid.

Finge jag göra om hela månaden skulle jag inte ha kört min senaste gratispromo på en fredag. För då säljs det tydligen inga eböcker. Resultaten var nedslående, kan man lugnt säga. Men att ingen vill sitta hemma och läsa en fredagkväll kunde väl inte jag veta förrän jag hade försökt. Kanske är det inte min novell det är fel på? Det får vi se på onsdag när jag försöker igen.

Finge jag göra om hela året ... nej, nu börjar det bli svårt. För så fort jag ändrat på något på nyårsdagen så skulle allt som hände efter det bli olikt mitt första 2016, och då skulle jag ändå inte veta hur jag borde göra i varje given situation för att allt skulle bli bra.

Nej, det är kanske tur att vi bara får ett försök. Ett misslyckat år om året räcker.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar