söndag 27 mars 2016

Påsklov är för losers

Ordet "långhelg" har inte samma vackra klang längre, nu när man är frilansare och jobbar på ackord. Hela våren är späckad med dessa 4-dagars arbetsveckor då man ska hinna med precis lika mycket jobb som en vanlig vecka men på 20 % mindre tid. Inte så konstigt då att jag har en tendens att springa in i väggar så här års.

Samtidigt har det där med jobb och fritid börjat flyta ihop nu när jag bestämt mig för att satsa seriöst på författandet. Mitt nöjesskriv är ju menat att så småningom ge avkastning, och då måste det ju också få ta tid, men eftersom jag inte tjänar några pengar på mitt eget skriv än så länge blir det till att skriva på fritiden. Som då alltså egentligen också blir någon sorts arbetstid. Suck.

Igår blev en konstig dag då jag egentligen borde ha gjort en himla massa men eftersom jag varit vaken fyra timmar mitt i natten orkade jag inget vettigt. Istället hamnade jag framför datorn och bara skrev och skrev. Maken var sjuk, förstföddingen var bortrest och minstingen hade hittat en ny tv-serie på Netflix så det var liksom ingen som saknade mig. På hela dagen.


Och när det (äntligen!) blev läggdags igen visade det sig att jag hade skrivit över 10 000 ord. På en dag. Nytt personbästa och ett rekord jag inte lär slå i första taget.

Nu hade jag som sagt varit vaken halva natten, så när jag vaknade på morgonen hade jag redan skrivit över 3 000 ord, men ändå. På det stora hela är jag rätt så nöjd.

Vad ska det bli av det här då? Jo, det skulle bli en påsknovell, men sedan kom jag inte på någon kul påskidé. Istället tänkte jag skriva en 1 april-novell, om aprilskämt som slog slint, och jag kom på en bra titel, men när jag började outline:a blev det mycket grövre lögner än så. Så istället blir det bara en helt vanlig novell om människor som ljuger och har sig. Men den får ett vackert grönskande och vårigt omslag. Det hade varit kul om jag hunnit få klar den i tid att köra en gratis-promo på 1 april men det är tveksamt om det går. 

För övrigt tycker jag att förkylningsviruset borde utplånas. Nu har någon i familjen varit sjuk varenda dag i över en månad och det har verkligen förlorat sin charm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar