söndag 20 mars 2016

Bon voyage, Konrad och Bienvenue, våren!

Nu har jag skickat iväg Konrad ut i vida världen för att bli betaläst och bedömd och det är pirrigt förstås men också skönt på många sätt. Nu behöver jag inte stressa över honom på ett tag!

Men det är klart att det finns ju annat att stressa över.

Att det verkar bli vår till exempel. Det har jag alls inte tid med just nu. Och så lagom till påsk också. Suck. Då blir jag ju tvungen att gå ut. (Usch!) Släpa mig upp till odlingslotten och sätta igång med vårbruket. (Dubbelusch!!!) 

Ack, vad glad jag skulle bli om snön kunde lägga sig tjock några veckor till. Den kan man liksom inte styra över och vilken bra ursäkt den är sen. Näe, jag har inte sått något än, men du vet ... Snön ligger djup.

Nu ligger tomatfröna och gnäller i sin låda. Jag tror att jag har ett femtiotal sorter (ganska oroväckande, ärligt talat) och i år kommer jag att ha plats med ungefär två plantor. Så jag ska inte bara orka så fröer, jag ska orka bestämma mig för vilken sorts tomater jag kommer att vilja ha i augusti. Hur i hundan ska jag kunna veta det i mars!?!?! Jag vet ju inte ens vilka tomater jag vill ha idag. Jag kanske inte ens vill ha några tomater idag. Nä, idag blir det inga tomater. 

Grönsaker är ändå grovt överskattat. Tacka vet jag chips.

Om jag har sovit gott på sistone? Nej, inte speciellt. Märks det?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar