onsdag 2 mars 2016

Bäst att passa på att ta ut glädjen i förskott ...

Immunförsvaret håller, än så länge, ta i trä och kors i taket och allt sådant där. Minstingen är fortfarande väldigt sjuk och vi andra går omkring och småhostar lite smått, men än håller jag mig på benen. 

Jag tragglar vidare med Konrad 2.0 och det funkar rätt bra än så länge (ta i trä och kors i tak och allt sådant där ...). För att det inte ska ta tusen år försöker jag jobba upp min förmåga att sitta och skriva i soffan med laptoppen i knäet när de andra kollar på film t ex. Egentligen är jag en sådan som inte kan skriva om någon annan ens är i samma rum, helst ska jag vara ensam hemma och ha flera timmars ostörd skrivtid för att jag ska tycka att det är lönt att bege mig in i textvärlden, men så blir det ju exakt aldrig så jag behöver härda mig. Hittills funkar det förvånansvärt bra och jag lyckades klämma ur mig över tvåtusen ord igår kväll samtidigt som det regnade köttbullar eller något på tv.

Romance-manuset är en katastrof som jag helst bara vill kapsla in i betong som den mentala härdsmälta det är, men samtidigt så vill jag verkligen få ihop det. Efter att ha lagt ner så mycket tid och ork på de här karaktärerna vore det väldigt snopet om de inte kunde få sitt HEA. Jag var så nära målsnöret att jag kunde ana det precis framför näsan och nu är det ända borta vid horisonten igen. Om jag hade skissat upp berättelsen och gjort en ordentlig tidslinje från början hade jag sluppit skriva 70 000 mer eller mindre oanvändbara ord, så den punkten tänker jag verkligen bättra mig på inför bok 2.

Nackdelen med att skissa upp en hel berättelse innan man börjar skriva är att det kan bli som med den där novellen som drabbade mig i går morse, som jag skrev ihop en i det närmaste komplett outline till vid frukosten och sedan pillade ihop ett omslag till på pauserna i jobbet under dagen. I morse var jag på väg in för att kolla på min KDP-dashboard om någon hade läst den än. 

Men, nej, visst nej.

Jag hade ju inte skrivit den än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar