onsdag 3 februari 2016

What a difference a night makes

Om man tillbringar den med att sova, vill säga. 

Efter alltför många sömnlösa (eller förvirrade stressdrömfyllda) nätter har jag i natt sovit som en stock i tio timmar. Det enda jag minns att jag drömde var att jag kokade ris. Helt utan drama.

Plötsligt känner man sig nästan som en människa igen. Det är en i allra högsta grad ovan känsla, ärligt talat. Lugn och sansad och vet vad jag ska göra, vet var min handduk är.

En bra dag att försöka ta igen två veckors missade studier!

Jag tänker nämligen försöka plugga lite den här terminen, eftersom jag ju ändå inte har tid att varken andas eller blinka om dagarna. Jag vill lära mig mer om typografi och olika fonter för att kunna göra snyggare bokomslag och så vill jag lära mig InDesign, så att jag kan göra snyggare inlagor.

Men jag har inte hunnit mer än ögna genom kursen än så länge, och om jag inte gör första inlämningsuppgiften senast idag så slänger de ut mig. 

Tur att jag jobbar som bäst mot en tight deadline ... (skojar bara, det gör jag inte alls!)

Typografi är jätteroligt. Jag älskar att leka med olika fonter och se vilken skillnad det gör på en hemsida eller ett bokomslag t ex.

Men nu är det slut på det roliga.

Nu ska två olika sorters text vox-klassificeras och antikvor och linjärer ska jämföras. (Nej, jag har inte heller någon aning om vad det betyder. Men förhoppningsvis vet jag det innan slutet av dagen.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar